Η Apple συμφώνησε να πληρώσει το ποσό των 2.25 εκ. δολαρίων για παραπληροφόρηση των πελατών της στην Αυστραλία σχετικά με τις 4G δυνατότητες του New iPad. Η εταιρία προωθούσε τις δυνατότητες LTE γνωρίζοντας ότι στην Αυστραλία δεν υποστηρίζεται το εν λόγω πρότυπο.

 

Η Apple χρησιμοποιεί τις συχνότητες 700Mhz και 2100 Mhz, αλλά το Αυστραλιανό δίκτυο LTE τρέχει στην συχνότητα των 1800Mhz.

Η Apple άλλαξε την καμπάνια της ανά τον και άλλαξε το όνομα της συσκευής σε “iPad + Cellular”. Επίσης προσέφερε επιστροφή χρημάτων στους μη ευχαριστημένους πελάτες της.

Η Apple κατάφερε να αποφύγει μια πολύ μεγαλύτερη ποινή από την Αυστραλιανή δικαιοσύνη, αλλά εξακολουθεί να πρέπει να πληρώσει τα 2.25 εκ. δολάρια στην ACCC, ποσό υπερβολικά χαμηλό για την εταιρία.  Το αρχικό ποσό ήταν 4.4 εκ δολάρια αλλά οι δικηγόροι της Apple κατάφεραν να το μειώσουν, ενώ θα πρέπει να πληρώσουν 300.000 δολάρια για τα κόστη δικαστηρίου.

Η προτεινόμενη διευθέτηση, η οποία υποβλήθηκε στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Μελβούρνης την Παρασκευή, πρέπει να εγκριθεί από το δικαστήριο, αλλά δεν έχει οριστεί  κάποιο χρονοδιάγραμμα χρονοδιάγραμμα για αυτό.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.