Μπορεί τα Windows Phone να μην έχουν επίσημη υποστήριξη από την Google, αλλά χάρη στους developers της πλατφόρμας, οι κάτοχοι WP7 και WP8 δεν στερούνται τις υπηρεσίες της Google από τις αγαπημένες τους συσκευές. Μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις οι εφαρμογές αυτές είναι ξεχωριστές όσον αφορά το design, με κορυφαία ποιότητα υπηρεσιών και υποστήριξης, και δεν έχον να ζηλέψουν τίποτα από τις αντίστοιχες επίσημες εφαρμογές. Ένα παράδειγμα τέτοιων εφαρμογών είναι το Metrotube. Η εφαρμογή αυτή είναι στην ουσία ένας youtube player, πλήρη χαρακτηριστικών, με HD video playback, δυνατότητα διαχείρισης του προφίλ, κ.α.

Με τον ερχομό των WP8 στην αγορά ήρθαν και νέα χαρακτηριστικά και APIs που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι developers για να κάνουν τις εφαρμογές τους πιο χρηστικές και με έξτρα λειτουργίες. Χθες αναβαθμίστηκε η εφαρμογή Metrotalk, ένας Google Voice client, με νέες δυνατότητες που θα ζήλευε ακόμα και η εφαρμογή της Google για Android ή iOS. Το Pocketnow δοκίμασε την εφαρμογή και την παρουσιάζει σε ένα σύντομο video.

Επίσης, μετά την ανακοίνωση της Google ότι θα πάψει να υποστηρίζει το EAS για τον συγχρονισμό email, επαφών και ημερολογίου, τα WP8 δεν θα έχουν τη δυνατότητα να συγχρονίζουν επαφές από το Gmail. Με αφορμή αυτή την ανακοίνωση, ο Rudy Huyn, γνωστός developer της πλατφόρμας, έφτιαξε το GContacs, μια εφαρμογή που συγχρονίζει τις επαφές του Gmail με το κινητό και σε συνεργασία με τον συγχρονισμό του Gmail μέσω IMAP οι χρήστες θα έχουν μια (σχεδόν) ολοκληρωμένη εμπειρία Google account στα Windows Phone. Ο developer δήλωσε ότι αν το GContacs είναι αρκετά επιτυχημένο, θα κάνει και μια αντίστοιχη εφαρμογή για τον συγχρονισμό του Google Calendar.

via 1, 2

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

5 ΣΧΟΛΙΑ

   • Google:

    ” We have seen the article and we recommend you, to change the Google logo Picture, because the article has nothing to do with official Google Apps.

    Thank you in advance
    Google ”

    ” P.s. Windows are useful only for your Home… ”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.