Με την νέα έκδοση της Transparency Report η Google αποκαλύπτει πως αφαιρεί 1.2 εκατομμύρια URLs τον μήνα από τα αποτελέσματα αναζήτησης της για παραβίαση copyright ύστερα από αιτήσεις των κατόχων τους.

Τα νέα στατιστικά που αποκαλύφθηκαν εμφανίζουν την Microsoft να είναι στην κορυφή των αιτήσεων για
αφαίρεση links προς πειρατικό υλικό με τις NBCUniversal, RIAA, BPI και το studio παραγωγής αισθησιακών ταινιών Elegant Angel να ακολουθούν.

Η Google έκανε δεκτό το 97% των αιτημάτων που της υποβλήθηκαν στο διάστημα Ιουλίου-Δεκεμβρίου 2011.

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος για τα θέματα copyright της Google Fred von Lohmann, τα αιτήματα αυξάνονται ραγδαία.

“As you can see from the report, the number of requests has been increasing rapidly.
These days it’s not unusual for us to receive more than 250,000 requests each week, which is more than what copyright owners asked us to remove in all of 2009. In the past month alone, we received about 1.2 million requests made on behalf of more than 1,000 copyright owners to remove search results.”
Στα στοιχεία της αναφοράς δεν περιλαμβάνονται αιτήσεις για αφαίρεση υλικού από υπηρεσίες όπως το YouTube και το Blogger, ενώ μετά την αφαίρεση του συνδέσμου εμφανίζεται ένα removal notice στα αποτελέσματα αναζήτησης και ενημερώνεται ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Chilling Effects που ασχολείται με το αντικείμενο.

Σύμφωνα με την Google ο υπεύθυνος της σελίδας που αφαιρείται έχει την επιλογή να υποβάλει ένσταση αν νομίζει πως το removal έγινε αναίτια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.