Η πρώτη κίνηση από την Dell έγινε τις μέρες που ο κόσμος ήταν απογοητευμένος με τα Windows Vista, με τα Ubuntu Laptops. Από τότε η εταιρία πουλάει Linux Laptops αν και δεν τα έχει προωθήσει όσο θα έπρεπε.

Η Dell χτυπάει πάλι όμως, με το Project Sputnik,  προσφέροντας ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ultrabooks της, το Dell XPS 13, με Ubuntu Linux και όχι με Windows 7. Συγκεκριμένα θα φοράει Ubuntu 12.03 LTS (Long Time Support).

Το Project Sputnik έχει ξεκινήσει στην Dell εδώ και 6 μήνες και τώρα βλέπουμε τα αποτελέσματα.  Πίσω στο 2006 με τα πρώτα Dell Ubuntu Laptops να μην τα πηγαίνουν τόσο άσχημα σε πωλήσεις ήταν η αρχή. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να τα πάει πολύ καλύτερα η Dell και να φέρει το linux στον κόσμο, καθώς είναι ένα λειτουργικό που αξίζει την προσοχή μας και που βρίσκεται στις περισσότερες συσκευές που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.