Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε πλέον ένα Smartphone για κινητό τηλέφωνο πλέον, τι θα λέγατε όμως για ένα Smartcar; Αυτούς τους ευσεβείς πόθους μας έρχεται να κάνει πραγματικότητα η Cadillac με το νέο μοντέλο της Cadillac XTS που θα βγει στην παραγωγή το 2013. Το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με ένα λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο Linux και ονομάζεται CUA (Cadillac User Experience). Το λειτουργικό είναι αυτό που μετατρέπει το αυτοκίνητο σε SmartCar.

Η νέα Cadillac XTS είναι εξοπλισμένη με δύο οθόνες.  Μια οθόνη capacitive 8 ιντσών βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό. Η δεύτερη οθόνη 12.3 ιντσών πίσω από το τιμόνι που αντικαθιστά το κλασσικό ταχύμετρο που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, παρέχοντας μας πληροφορίες για την κατάσταση του οχήματος, την ταχύτητα που ταξιδεύουμε και ότι άλλο αφόρα την λειτουργία του αυτοκινήτου. Οι οθόνες τροφοδοτούνται από έναν επεξεργαστή 3 πυρήνων και τεχνολογίας ΑΡΜ 11 ο οποίος φαίνεται υπεραρκετός για όλες τις λειτουργίες του οχήματος. Επίσης το σύστημα υποστηρίζει φωνητικές εντολές με μια εφαρμογή που θυμίζει το S-Voice της Samsung.

Μέσα στα άλλα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου είναι ο V6 κινητήρας 3.6 λίτρων, με απόδοση 304 ίππων και ροπή 36.4 Kg/m. Ενώ φέρει αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων.

 

Δείτε το βίντεο την Cadillac και θα καταλάβετε για τι όχημα μιλάμε…

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.