Το συμβάν με την σύλληψη ενός εκ των ιδρυτών του “the pirate Bay”(Svartholm) στη Καμπότζη συνεχίζει να παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς τέθηκε πρόβλημα με την απέλαση  του από τη Καμπότζη. Η Σουηδία με την Καμπότζη δεν προχώρησαν σε αμοιβαία συνθήκη για την έκδοση του εντάλματος, με αποτέλεσμα να υπάρχει κώλυμα όσον αφορά την  επιστροφή του Svartholm στη Σουηδία για να εκτίσει την ποινή του.(ποινή φυλάκισης +1,1$ εκατ. πρόστιμο).

Παρόλα αυτά το πρόβλημα λύθηκε καθώς η Σουηδία εξαγόρασε την επιστροφή  του Svartholm  , πληρώνοντας $59 εκατ. στην Καμπότζη στο πλαίσιο συμφωνίας για  λόγους “δημοκρατικής ανάπτυξης, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εκπαίδευσης και κλιματικής αλλαγής” για τα επόμενα δύο χρόνια.

Η δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου της Καμπότζης ήταν η εξής:

“Η Καμπότζη θεωρεί τη Σουηδία έναν αξιόλογο και ανώτερο συνεργάτη στο πλαίσιο της ανάπτυξης. Θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τη βοήθεια που μας δίνεται με αποτελεσματικότητα και διαφάνεια”

Αναμένεται λοιπόν η συνέχεια σχετικά με την τύχη του Pirate Bay και του ιδρυτή του.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.