Σύμφωνα με την έρευνα της Comscore σε τριμηνιαία βάση δείχνει ότι το Android κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς των ΗΠΑ ως mobile λειτουργικό σύστημα. (αύξηση από 50.8% σε 52.2%).Επίσης το iOS παρουσιάζει ποσοστιαία αύξηση 2% (από 31.4% σε 33.4%.)

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο αντίπαλοι συνεχίζουν να “κλέβουν” ποσοστά από τις υπόλοιπες δυνάμεις.

Επίσης προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι το mobile λειτουργικό των Windows παρουσίασε πτώση, δικαιολογημένα βέβαια διότι δεν έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά ακόμα τα πρώτα Windows Phone 8 smartphones.

Στην κατηγορία των κατασκευαστών η Samsung προπορεύεται σταθερά στη πρώτη θέση ενώ την ακολουθούν, Apple, Motorola, LG HTC, και Motorola αλλά μόνο οι Apple και HTC παρουσίασαν αύξηση στους χρήστες τους.

Παρόλα αυτά τα επόμενα τρίμηνα σίγουρα θα υπάρξουν μεταβολές σε αυτά τα ποσοστά διότι σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν οι πωλήσεις του Samsung Galaxy S III, τόσο για την εταιρεία όσο και για το λειτουργικό σύστημα Android, ενώ στο τρίμηνο που θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο θα δούμε πώς διαμορφώθηκε η αγορά με την νέα είσοδο του καινούργιου iPhone και των Windows Phone 8 smartphones.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.