Η Microsoft έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα κάποια αναλυτικά στατιστικά στοιχεία για το διάσημο sci-fi shooter, εν όψη της παραμονής για το λανσάρισμα του Halo 4 την επόμενη εβδομάδα. (Remember remember the 6th of November). Περισσότερες από 5 δισεκατομμύρια ώρες έχουν παιχτεί στο Xbox Live συνολικά σε όλους τους τίτλους του franchise.

Το έπος του Halo είναι ένα από τα διαμάντια της Microsoft, και τώρα η εταιρεία έχει αποκαλύψει πόσο επικερδής είναι η σειρά. Από την έναρξη του, το 2001, οι παίκτες έχουν αγοράσει πάνω από 46 εκατομμύρια παιχνίδια Halo, που την έχουν οδηγήσει σε σχεδόν 3 δισεκατομμύρια δολάρια έσοδα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

 

Η Microsoft πάει πάλι να σπάσει τα ρεκόρ των πωλήσεων, για την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του κάθε Halo τίτλου, δηλώνοντας πως οι εισπράξεις της πρώτης ημέρας του Halo 2 ήταν 125 εκατομμύρια δολάρια, του Halo 3 170 εκατομμύρια δολλάρια και του Halo: Reach πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια των πρώτων 24 ωρών του.

Το Halo 4 αναμένεται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα για το Xbox 360. Είναι ο πρώτος τίτλος στη σειρά που δεν αναπτύχθηκε από τη Bungie Studios, και η Microsoft ξόδεψε  περισσότερα χρήματα για να αναπτύξει το παιχνίδι αυτό από οποιοδήποτε άλλο τίτλο στην ιστορία της εταιρείας .

Συνολικά, περισσότερες από 5 δισεκατομμύρια ώρες Halo έχουν παιχτεί online. Η τελευταία επίσημη καταγραφή δημοτικότητας του Halo ήρθε από την Bungie, νωρίτερα αυτό το χρόνο. Ο δημιουργός κυκλοφόρησε ένα infographic που αποκάλυπτε πως οι παίκτες είχαν παίξει 20 δισεκατομμύρια παιχνίδια και είχαν πραγματοποιήσει πάνω από 100.000.000.000 kills στο σύνολο των τίτλων Halo 2, Halo 3, Halo 3: ODST και Halo: Reach.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.