Η Microsoft έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα κάποια αναλυτικά στατιστικά στοιχεία για το διάσημο sci-fi shooter, εν όψη της παραμονής για το λανσάρισμα του Halo 4 την επόμενη εβδομάδα. (Remember remember the 6th of November). Περισσότερες από 5 δισεκατομμύρια ώρες έχουν παιχτεί στο Xbox Live συνολικά σε όλους τους τίτλους του franchise.

Το έπος του Halo είναι ένα από τα διαμάντια της Microsoft, και τώρα η εταιρεία έχει αποκαλύψει πόσο επικερδής είναι η σειρά. Από την έναρξη του, το 2001, οι παίκτες έχουν αγοράσει πάνω από 46 εκατομμύρια παιχνίδια Halo, που την έχουν οδηγήσει σε σχεδόν 3 δισεκατομμύρια δολάρια έσοδα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

 

Η Microsoft πάει πάλι να σπάσει τα ρεκόρ των πωλήσεων, για την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του κάθε Halo τίτλου, δηλώνοντας πως οι εισπράξεις της πρώτης ημέρας του Halo 2 ήταν 125 εκατομμύρια δολάρια, του Halo 3 170 εκατομμύρια δολλάρια και του Halo: Reach πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια των πρώτων 24 ωρών του.

Το Halo 4 αναμένεται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα για το Xbox 360. Είναι ο πρώτος τίτλος στη σειρά που δεν αναπτύχθηκε από τη Bungie Studios, και η Microsoft ξόδεψε  περισσότερα χρήματα για να αναπτύξει το παιχνίδι αυτό από οποιοδήποτε άλλο τίτλο στην ιστορία της εταιρείας .

Συνολικά, περισσότερες από 5 δισεκατομμύρια ώρες Halo έχουν παιχτεί online. Η τελευταία επίσημη καταγραφή δημοτικότητας του Halo ήρθε από την Bungie, νωρίτερα αυτό το χρόνο. Ο δημιουργός κυκλοφόρησε ένα infographic που αποκάλυπτε πως οι παίκτες είχαν παίξει 20 δισεκατομμύρια παιχνίδια και είχαν πραγματοποιήσει πάνω από 100.000.000.000 kills στο σύνολο των τίτλων Halo 2, Halo 3, Halo 3: ODST και Halo: Reach.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.