H γνωστή για την δράση της  ομάδα χάκερς  Antisec, έδωσε στη δημοσιότητα 1 εκατομμύριο Unique Device Identifiers (UDIDs) από iOS συσκευές που βρέθηκαν σε ένα αρχείο ενός λάπτοπ πράκτορα του FBI κατά τις επιθέσεις της ομάδας τον περασμένο Μάρτιο.

Οι χάκερς εισχώρησαν στο λάπτοπ εκμεταλλευόμενοι  το κενό ασφαλείας  AtomicReferenceArray στη Java. Ένα από τα αρχεία που πήραν είχε το όνομα NCFTA_iOS_devices_intel.csv και περιείχε 12,367,232 iOS συσκευές συμπεριλαμβανομένων UDIDs, usernames, όνομα και τύπο συσκευής, Push Notification tokens, zip codes, τηλεφωνικούς αριθμούς, διευθύνσεις κτλ.

Η ομάδα δημοσιοποίησε 1 εκατομμύριο από αυτά τα UDIDs χωρίς όμως τις περισσότερες προσωπικές πληροφορίες. Τα UDIDs από μόνα τους δεν μπορούν να δώσουν ιδιαίτερα προσωπικά δεδομένα, αλλά στο αρχείο υπήρχαν πολλές πληροφορίες για τους χρήστες και σε συνδυασμό με τη χρήση τους από διαφημιστικά δίκτυα, μπορούν να αντληθούν πληροφορίες για την ακριβή δραστηριότητα του χρήστη.

Το ερώτημα που εγείρεται είναι φυσικά το τί δουλειά είχε αυτό το αρχείο σε laptop του FBI και ποιός το έδωσε στην εν λόγω υπηρεσία. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Το μήνυμα της ομάδας με τα URLs για τα αρχεία βρίσκονται εδώ

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.