Πρόκειται για το απόλυτο gadget που θα λατρέψουν όσοι κάνουν συχνά ελεύθερο κάμπινγκ αλλά και όσοι θέλουν να μειώσουν την εξάρτηση από το πετρέλαιο και το ρεύμα!

Το BioLite CampStove είναι μια συσκευή που συνδυάζει την αρχέγονη δύναμη της φωτιάς με την πιο μοντέρνα τεχνολογία που μετατρέπει τη θερμότητα σε ηλεκτρική ενέργεια, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα φόρτισης διάφορων συσκευών μέσω USB.

Για να λειτουργήσει δεν έχουμε παρά να βάλουμε μικρά ξύλα στο ειδικό μεταλλικό δοχείο και να ανάψουμε φωτιά. Η συσκευή αναλαμβάνει τα υπόλοιπα: Δηλαδή να αξιοποιήσει τη θερμότητα και να δώσει τάση σε μια θύρα USB πάνω στην οποία συνδέουμε συσκευές όπως mp3, κινητά τηλέφωνα και άλλα.

Φυσικά, ταυτόχρονα με τη χρήση της ιδιότυπης αυτής σόμπας για τη φόρτιση συσκευών, μπορούμε να την αξιοποιήσουμε για πιο… παραδοσιακές και συνηθισμένες δραστηριότητες όπως για να ζεστάνουμε νερό, να μαγειρέψουμε (τοποθετώντας το σκεύος στο πάνω μέρος του μεταλλικού δοχείου) ή απλά για να ζεσταθούμε!

Σύμφωνα, μάλιστα, με τις προδιαγραφές της κατασκευάστριας εταιρείας για το βράσιμο 1 λίτρου νερού απαιτούνται 4,5 λεπτά!

Το κόστος της συσκευής είναι 129 δολάρια, ήτοι περίπου 100 ευρώ και η συσκευασία περιέχει ακόμη και το καλώδιο USB.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.