To Φινλανδικό site kauppalehti.ff υποστηρίζει ότι η Samsung θα εξαγοράσει την Nokia στην τιμή των 4 ευρώ ανά μετοχή, που σημαίνει ένα σύνολο 15 δισεκατομμυρίων ευρώ.  Ενώ οι μετοχές της Nokia ανέβηκαν μετά τη εν λόγω φήμη.

 

Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από της δύο εταιρίες, ούτε κάποιο σχόλιο. Εάν γίνει αυτή η εξαγορά θα είναι καθαρά για τις πατέντες που έχει η Nokia, καθώς η Samsung  δεν έχει ανάγκη την τεχνογνωσία της Nokia σε θέματα hardware και  software.

 

Αστεία λεπτομέρεια; Από την σειρά Nokia Lumnia η μετοχή της εταιρίας έχει πάρει την κάτω βόλτα.

Εάν η Samsung αποφασίσει να προβεί στην εξαγορά τίθεται ένα μεγάλο ερώτημα… Τι θα κάνει η Microsoft; Η Nokia και η Microsoft είναι πλέον στενοί φίλοι από την έναρξη της σειράς Lumnia.  Η δεύτερη βοηθάει τη Nokia να προμοτάρει τις Windows Phone συσκευές της.

Δυστυχώς αυτά είναι τα αποτελέσματα της μάχης της πατέντας. Μεγάλες εταιρίες εξαγοράζουν άλλες για να αποκτήσουν ένα μεγάλο αριθμό πατεντών για το οπλοστάσιο τους.

Εάν γίνει η εξαγορά θα είναι η δεύτερη μέσα σε ένα χρόνο, καθώς και η Google αγόρασε την Motorola για τον ίδιο ακριβώς λόγω.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.