Εάν έχετε την εφαρμογή Google Translate στο Android κινητό σας, αναβαθμίστε την στην τελευταία έκδοση καθώς έρχεται με μία εντελώς νέα λειτουργία.

Η εφαρμογή μπήκε λοιπόν στην έκδοση 2.5 και έφερε την αναγνώριση κειμένου από φωτογραφία, κάπως σαν το OCR που είχαμε μέχρι τώρα στα PC μας.  Η λειτουργία του είναι πολύ απλή. Απλά φωτογραφίζουμε το έντυπο που θέλουμε, επιλέγουμε τα σημεία που θέλουμε να μεταφραστούν και το κινητό αναλαμβάνει όλα τα άλλα. Φυσικά το αποτέλεσμα δεν είναι πάντα τέλειο, αλλά η λειτουργία είναι ακόμα σε beta, οπότε αναμένουμε βελτιώσεις.

Στις δοκιμές που κάναμε δεν καταφέραμε να το δουλέψουμε με ελληνικό κείμενο, ήταν όμως αρκετά ακριβές με τα αγγλικά.

Κάποιες επιπλέον αλλαγές είναι η δυνατότητα να επιλέγετε συγκεκριμένη διάλεκτο της γλώσσας που θέλετε, όπως και η άμεση μετάφραση των λέξεων που πληκτρολογείτε, όπως δηλαδή στην ιστοσελίδα του Google Translate.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.