Χωρίς το τρανζίστορ ο σύγχρονος κόσμος δεν θα ήταν δυνατός. Είναι, αναμφισβήτητα, η ανακάλυψη με τη μεγαλύτερη επιστημονική πρόοδο στον 20ού αιώνα και αυτό το Σαββατοκύριακο γίνεται επίσημα 65 ετών.

Πριν από 65 χρόνια ο William Shockley, ο Τζον Μπαρντίν και ο Walter Brattain (φωτογραφία) συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν το πρώτο τρανζίστορ στον κόσμο, πρόγονο του αντίστοιχου σημερινού ηλεκτρονικού transistor που χρησιμοποιούν σήμερα  συσκευές όπως, ραδιόφωνο, μικροκύματα, υπολογιστές και smartphones.

Το πρώτο επιτυχημένο πείραμα πραγματοποιήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου του 1947, αν και η εργασία είχε ξεκινήσει δεκαετίες πριν, με το FET (field-τρανζίστορ) που  κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1925. Ωστόσο μόνο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο η Bell Labs άρχισε να κάνει πιο επαγγελματική δουλειά που τελικά είχε ως αποτέλεσμα να γίνει τελικά το transistor η βασική μονάδα των λογικών κυκλωμάτων.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.