Το PlayStation 3 είναι πλέον ο αδιαφιλονίκητος νικητής  στην κούρσα των πωλήσεων όσον αφορά της κονσόλες high definition. Η International Data Corporation αυτή την εβδομάδα δημοσίευσε μια μελέτη που αναφέρεται στις παγκόσμιες πωλήσεις του PS3 (77 εκατ.) και πως αυτές ξεπέρασαν τις αντίστοιχες πωλήσεις του Xbox 360 (76 εκατ) το Δεκέμβριο του 2012. Να σημειώσουμε πως το PS3 λανσαρίστηκε ένα χρόνο μετά το Xbox 360.

Η πρόβλεψη της συγκεκριμένης εταιρείας για τη περίοδο 2012-2016 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, παρά τα όσα λένε οι haters των κονσόλων που χρησιμοποιούν Discs, οι συγκεκριμένες θα παραμείνουν βιώσιμες τουλάχιστον μέχρι το 2014.

«Το υπάρχον σκηνικό των κονσόλων βρίσκεται σε μια ρευστή κατάσταση , δεδομένου ότι αυτές οι πλατφόρμες θα πρέπει να υποστηρίζουν μια ολοένα αυξανόμενη σειρά από μη-gaming χαρακτηριστικά και υπηρεσίες ταυτόχρονα. Επίσης η διανομή των παιχνιδιών φαίνεται πως κινείται προς μια ψηφιακή κατεύθυνση”, όπως δήλωσε ο διευθυντής ερευνών της IDC Lewis Ward σε δήλωσή του. “Την ίδια στιγμή, όμως δεν φαίνεται πως οι  εναλλακτικές πλατφόρμες – set-top boxes , smart TV’s και ούτω καθεξής – είναι σε θέση να ανατρέψουν ή να απειλήσουν τις 3 μεγάλες κονσόλες για τη περίοδο του 2013 ή του 2014. Τα συστήματα αυτά θα είναι mainstream για πολύ καιρό ακόμα . ”

Η μελέτη προβλέπει επίσης ότι το νέο Wii U της Nindendo θα “βρει το ακροατήριο που ακόμα ψάχνει», με παγκόσμιες πωλήσεις να υπερβαίνουν τα 50 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2016. Ακόμα βέβαια και αν το Wii U πετύχει το εν λόγω νούμερο, δεν θα βρίσκεται ούτε καν κοντά στις πωλήσεις του αρχικού Wii, το οποίο μέχρι σήμερα έχει πουλήσει περισσότερες από 97 εκατομμύρια μονάδες.

Source

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.