Όταν για πρώτη φορά το 2010 κυκλοφόρισε, το πρωτότυπο Samsung Galaxy είχε πολλά να αποδείξει: ήταν απλώς ένα τηλέφωνο Android μεταξύ πολλών υποψηφίων κατά τη χρονική στιγμή, αλλά δεν είχε την απόδοση, το στυλ και την δύναμη του marketing για να κερδίσει τη μάχη των smartphone. Δύο γενιές αργότερα, το Galaxy S ΙΙΙ αναμένεται να κυριαρχήσει ως το πιο hot τηλέφωνο της Google στον κόσμο, καθιστώντας το ως καλύτερο υποψήφιο για την ανατροπή του iPhone. Και καθώς οι πωλήσεις Galaxy ανεβαίνουν ακόμη πιο κοντά στις τιμές του αδιαφιλονίκητου βασιλιά των smartphones, είναι σαφές ότι η Samsung κοιτάει την αντίπαλό για συμβουλές σχετικά με διάφορες μεθόδους στο καλύτερο marketing – η οποία είναι ο λόγος για κάθε νέο Galaxy να είναι πιο hyped και πιο ομογενοποιημένο.

Καθώς η σειρά Galaxy έχει γίνει ολοένα και πιο δημοφιλής, η μυστικότητα της Samsung που περιβάλλει κάθε νέο remake έχει αυξηθεί – και έτσι και οι προσπάθειες για την απόκτηση πληροφορίων απο πρίν. Στις εβδομάδες που έγινε η έναρξη ΙΙ του Galaxy S στο Mobile World Congress 2011, υπήρχαν εν αφθονία φήμες σχετικά με την αναμενόμενη συσκευή, αλλά τίποτα όπως είδαμε με το S III. Το συγκεκριμένο τηλέφωνο είδε διαρροές να βγαίνουν μήνες πριν από την έναρξη (καθυστέρησε περίπου τρεις μήνες από ένα δεύτερο ντεμπούτο MWC), και από τη στιγμή που η συγκεκριμένη ημερομηνία ανακοινώθηκε, υπήρξαν νέες πληροφορίες και εικόνες που ανακαλύπτονταν σχεδόν κάθε μέρα. Αλλά πραγματικά πλάνα τύπου και πλήρη specs κρατήθηκαν κλειδωμένα μέχρι το ίδιο το γεγονός.

Ακόμη και το ντεμπούτο του S ​​III  ήταν καθαρά σαν του iPhone: μία εκδήλωση αφιερωμένη στην πρεμιέρα του ένος μόνο προϊόντος, ούτε καν να συμπέσει με μια εμπορική έκθεση ή εκδήλωση ειδικότερα. Η Samsung ήξερε ότι είχε έναν νικητή πολλών εκατομμυρίων σε πωλήσεις τηλέφωνο και η πρεμιέρα της συσκευής σοφά κράτησε αποστάσεις από άλλες, λιγότερο σημαντικές ανακοινώσεις ,σημάδι ότι το Galaxy S ήταν ιδιαίτερο. Αλλά σε αντίθεση με την Apple, η Samsung κάλεσε όλο τον κόσμο να παρακολουθήσει μια ταυτόχρονη μετάδοση από την παγκόσμια πρεμιέρα της, η οποία  είναι μια προσπάθεια να συνδέσει με το Galaxy με την αποκλειστικότητα.

Πολλές από τις λειτουργίες του Galaxy έχουν προσαρμοστεί για να προσφέρουν την ίδια εμπειρία, όπως με ένα iPhone: θα παρατηρήσετε ότι οι φωτογραφίες Τύπου για το S III είναι πιο πολύ σε περιβάλλον εικονιδίων και λιγότερο βαριά σε στυλ widget όπως του  S II Αυτό είναι ίσως τυχαίο, όμως η Samsung θέλει πιθανό να παρέχει την ίδια εντύπωση όπως ο ανταγωνιστή της. Έπειτα, υπάρχουν οι αποκλειστικές βελτιώσεις που περιλαμβάνονται πάνω και πέρα ​​από αυτό που προσφέρεται από το Android, η προσθήκη του φωνητικού ελέγχου φέτος ήταν σε προφανή προσπάθεια να ταιριάζει με την Apple στο Siri. Στην πραγματικότητα, η Samsung λίγο πολύ είναι πρόθυμη να μιμηθεί το iPhone : Μηνύεται από την Apple για διάφορες παραβίασεις σε  πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο για διπλώματα ευρεσιτεχνίας από το Cupertino.

Τέλος, το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της λεγόμενης iPhone-ification του Galaxy έχει να κάνει με την ομοιογένεια της εμφάνισής του σε όλες τις αγορές. Όχι μόνο οι παραλλαγές των τηλεφώνων στις  ΗΠΑ του πρώτου Galaxy όπου φυσικά διαφοροποιούνται από το διεθνή GT-I9000 μοντέλο, αλλά είχε ακόμη πολλές αλλαγές για να γίνουν διακριτές μεταξύ τους (Epic 4G της Sprint προχώρησε τόσο πολύ ώστε να προσθέσετε ένα πληκτρολόγιο). Το Galaxy II διατηρεί περισσότερες από μια τυποποιημένη εμφάνιση μεταξύ των τριών φορέων που προσφέροταν, αν και απέφυγε ακόμη το κέντρικο κουμπί του GT-I9100. Μόνο το S III της Samsung έχει την ισχύ να αναγκάσει να πάρουν την ίδια ακριβώς συσκευή οι φορείς κινητής τηλεφωνίας των ΗΠΑ και ο υπόλοιπος κόσμος.

Η Samsung είναι σήμερα ο μεγαλύτερος  κατασκευαστής στον κόσμο , και όμως το κινητό είναι μόνο ένας απο τους τομείς που ανταγωνίζεται η εταιρεία , όμως, δεν είναι αρκετό για να πουλήσει τα περισσότερα τηλέφωνα – η Samsung θέλει να θέσει επίσης την αξίωση να παράγει το πιο δημοφιλές τηλέφωνο, για την τρέχουσα περίοδο. Μόλις πριν από δύο χρόνια η ιδέα ότι μια ενιαία συσκευή Android θα μπορούσε να αμφισβητήσει το ισχυρό iPhone μεγαθήριο ακουγόταν τρελό. Ενώ το Galaxy έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει πριν μπορέσει να πάρει το στέμμα μακριά από την Apple, φαίνεται να κάνει ό, τι μπορεί για να κάνει αυτό το ρόλο δικό της.

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.