Οι Χάρτες της Google κυκλοφόρησαν για το iOS στις 12 Δεκεμβρίου. Πέντε ημέρες αφού κυκλοφόρησε στο App Store, η διαφήμιστική εταιρεία MoPub παρατηρήσε μια αύξηση 29 τοις εκατό στους χρήστες που διαθέτουν iOS 6.

Τα δεδομένα από την MoPub, η οποία υποστηρίζει 12.000 εφαρμογές και παρακολουθεί  1 δισεκατομμύριο εμφανίσεις διαφημίσεων την ημέρα, υποδεικνύει ότι αρκετοί ιδιοκτήτες προιόντων της Apple περίμεναν μια καλύτερη λύση χαρτογράφησης, πριν  αναβαθμίσουν στο νεότερο λειτουργικό σύστημα της Apple(iOS 6).

Ο CEO της MoPub, Jim Payne, είπε :

«Παρατηρήσαμε πως, από την έναρξη των Google Maps για το iOS 6, μια 30 τοις εκατό αύξηση σε μοναδικούς χρήστες για το iOS 6 και πιστεύουμε ότι αυτό σχετίζεται με την εν λόγω εφαρμογή. Επαληθεύει την υπόθεση ότι οι χρήστες δεν ήθελαν να αναβαθμισουν μέχρι η εφαρμογή Google Maps να ήταν διαθέσιμη.”

 

Τα δεδομένα του MoPub ωστόσο, έρχονται σε σύγκρουση με μια άλλη έκθεση από το δίκτυο διαφημίσεων Chitika, η οποία είδε μόλις 0,2 ποσοστιαία αύξηση στους χρήστες iOS 6 στις πρώτες 36 ώρες της διαθεσιμότητας των Google Maps. Η MoPub βέβαια φαίνεται να περιλαμβάνει ένα ευρύτερο σύνολο δεδομένων σε σχέση με τη Chitika και ελήφθη κατά τη διάρκεια μιας μακρύτερης χρονικής περιόδου.

Το αυξημένο ποσοστό χρηστών iOS 6 μετά την έναρξη των Google Maps, οφέλησε αμφότερες και τις δύο εταιρείες,(Google και Apple) που φυσικά θέλει όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες στις τελευταίες έκδοσεις των λειτουργικών τους.

Source

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.