Εκμεταλλευτείτε τη δύναμη της αναζήτησης εικόνων της Google για να δημιουργήσετε μια νέα μοναδική γραμματοσειρά. Το Google Type μεταφράζει τις προτάσεις σας σε μια συλλογή από εικόνες.

Η ιστοσελίδα δημιουργεί γραμματοσειρές με βάση την αναζήτηση εικόνων της Google, εξ ου και το όνομα. Πληκτρολογείτε με γράμματα και η ιστοσελίδα σκανάρει μέσα από την αναζήτηση εικόνων και  ‘’μεταφράζει’’  το κείμενό σας  σε εικόνες για κάθε γράμμα.

Όλο αυτό το εγχείρημα βασίζεται σε μια ενδιαφέρουσα ιδιομορφία της αναζήτησης εικόνων της Google. Για παράδειγμα αν πληκτρολογήσετε το γράμμα  “Υ” μπορείτε να δείτε είτε το “Υ” από το “Yahoo” είτε μια εικόνα ενός άντρα με τα χέρια του πάνω σε σχήμα “Υ” . Οποιαδήποτε από αυτά θα μπορούσε να εμφανιστεί στο Google Type.

Το Google Type είναι ένα project από μια ομάδα που ονομάζεται Internet Club και η οποία αποτελείται από προγραμματιστές  Internet από τις  Βρυξέλλες και το  Βέλγιο. Η ομάδα έχει ως σήμα κατατεθέν τη φράση: “Επειδή το Διαδίκτυο μας έδωσε τόσα πολλά αποφασίσαμε να δώσουμε και εμείς κάτι πίσω.”

Το εγχείρημα βασίζεται καθαρά στη τυχαία επιλογή εικόνων. Βάλτε λοιπόν με το μυαλό σας το τι μπορούμε να δούμε… Ακόμα και εικόνες που δεν το περιμέναμε. Κι αυτό είναι που το κάνει ακόμα πιο διασκεδαστικό.

Δεν υπάρχουν ακόμα πολλά που μπορείτε να κάνετε με τα μήνυμά τα σας μόλις μεταφραστεί σε εικόνες. Μπορείτε να τα μοιραστείτε στο Facebook και στο Twitter, αλλά ως επί το πλείστον είναι μόνο για διασκέδαση.  Επίσης η απόδοση στα ελληνικά χρειάζεται ακόμα δουλειά.

Παρόλα αυτά το όλο εγχείρημα είναι φοβερά απολαυστικό και περιμένει τις δικιές σας λέξεις για να ξαφνιάσει και να εντυπωσιάσει τους φίλους σας.

 

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.