To Facebook εδώ και λίγο καιρό τα έχει βάλει με τους λογαριασμούς που δεν έχουν πραγματικά στοιχεία.  Έτσι λοιπόν από αυτή την εβδομάδα έχει ξεκινήσει την διαγραφή χιλιάδων χρηστών και των likes που έχουν κάνει. Ο ακριβής αριθμός δεν είναι γνωστός καθώς αυξάνεται καθημερινά.

Σύμφωνα με το PageData , μια υπηρεσία στατιστικών του Facebook, βλέπουμε το Texas HoldEm Poker να χάνει 96.000 likes εχθές μόνο. Οι fanpages της Lady Gaga και της Rihanna είδαν αντίστοιχες μειώσεις (31.700 και  22.000 αντίστοιχα).

Πριν ένα μήνα μάθαμε για τους πολλαπλούς λογαριασμούς χρηστών και μόλις λίγες μέρες πριν πως το Facebook θα ρωτάει τους φίλους μας για το αν είμαστε εμείς. Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο όμως δεν σταματάει εκεί. Θα διαγράψει και τα Likes που έχουν γίνει από malware, δευτέρους λογαριασμούς, εξαπατημένους χρήστες ή αγορά Likes από επιτήδειους.

«Πάντα είχαμε  συστήματα προστασίας εναντίον αυτών των θεμάτων στο Facebook, αυτά τα συστήματα έχουν παραμετροποιηθεί ώστε να αναγνωρίζουν και να δρουν εναντίων ύποπτων Likes», δήλωσε το Facebook.

Το Facebook επίσης δήλωσε πως ο αντίκτυπος στην βάση των fans θα είναι ελάχιστη, αναμένοντας μείωση λιγότερο από 1%. Μέχρι στιγμής από ότι βλέπουμε αυτό το νούμερο είναι μεγάλο. Το Texas HoldEm Poker, αν και έχασε μεγάλο αριθμό Likes, δεν ξεπέρασε το 0.15% των 63εκ. fans. Αν και κάποιες σελίδες ενδέχεται να χάσουν αρκετούς fans μέσα σε μια μέρα, μια πιο καθαρή βάση επιφέρει σωστότερα στοιχεία και στατιστικά και μειώνουν τις πιθανότητες για spammers.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.