Το ζήτημα τέθηκε για πρώτη φορά στο Battle.net φόρουμ παρατηρώντας κάποια προβλήματα που είχαν οι χρήστες στο Ιράν με τη σύνδεση στο World of Warcraft και το Battle.net.

Ωστόσο, όσον αφορά το WoW της Blizzard στους όρους χρήσης αναφέρει ρητά το Ιράν ως μία από τις χώρες στις οποίες η Blizzard δεν επιτρέπει τα παιχνίδια ή τις υπηρεσίες τους.

“Το λογισμικό που χρησιμοποιείται από το World of Warcraft και / ή της υπηρεσίας δεν μπορεί να κατεβάστει ή να εξαχθεί σε (ή σε υπήκοο ή κάτοικο) της Κούβας,  Ιράκ, Λιβύη,  Βόρεια Κορέα, Ιράν,  Συρία, ή οποιαδήποτε άλλη χώρα στην οποία οι ΗΠΑ έχουν κηρύξει εμπορικό αποκλεισμό … με τη χρήση της υπηρεσίας, δηλώνετε και εγγυάστε ότι δεν βρίσκεστε σε, ως υπήκοος ή κάτοικος της εν λόγω χώρας”.

Ανταποκρινόμενη στο αίτημα για σχόλιο, η Blizzard εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση σε σχέση με το περιστατικό, διευκρινίζοντας ότι ο εκδότης μπόρει να κάνει αλλαγές για να συμμορφωθεί με τους εμπορικούς περιορισμούς και τους νόμους που τέθηκαν σε ισχύ αυτή την εβδομάδα.

“Δεν μπορούμε να μιλάμε για εκθέσεις από την ιρανική κυβέρνηση που περιορίζει τα παιχνίδια από τους πολίτες της. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες με τους εμπορικούς περιορισμούς και τις οικονομικές κυρώσεις απαγορεύουν βάση νομοθεσίας την Blizzard από την επιχειρηματική δραστηριότητα με τους κατοίκους ορισμένων χωρών, συμπεριλαμβανομένου και του Ιράν. Έχουμε πρόσφατα αυστηρότερες διαδικασίες για να εξασφαλιστεί η συμμόρφωση με αυτούς τους νόμους, που σημαίνει ότι πρέπει να περιορίσουμε την πρόσβαση σε παιχνίδια από τους παίκτες  σε αυτές τις χώρες. ”

Η Blizzard δεν έκανε κανένα σχόλιο για ποιες  χώρες εκτός του Ιράν, επίσης, επηρεάζονται από τις μεταβολές στους εμπορικούς περιορισμούς και τους οικονομικούς  νόμους.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.