Τα όνειρα κάθε φανατικού οπαδού του Star Wars –και όχι μόνο- γίνονται πραγματικότητα από την εταιρεία Aerofex από την Καλιφόρνια. Ποιος θα έλεγε όχι σε μία ιπτάμενη μοτοσικλέτα που θυμίζει αρκετά το όχημα του Luke Skywalker στην πρώτη ταινία;

Το hoverbike της Aerofex, λοιπόν,δεν έχει τροχούς και απογειώνεται χάρη στα δύο στροφεία που διαθέτει. Όταν ο οδηγός αλλάζει κλίση, τότε μπορεί να το κατευθύνει εκεί που θέλει.

Το φουτουριστικό όχημα βασίζεται σε σχέδια που είχαν γίνει τη δεκαετία του 1950, τα οποία ποτέ δεν πήραν το δρόμο της παραγωγής εξαιτίας προβλημάτων στο σύστημα σταθερότητας.

Η Aerofex όμως βρήκε τη λύση μέσω ενός συστήματος που εκμεταλλεύεται την κλίση του σώματος του οδηγού και την ισορροπία του.

Μέχρι στιγμής, όμως, η εταιρεία δεν σκέφτεται να κατασκευάσει τέτοια επανδρωμένα μοντέλα, αλλά ενδιαφέρεται περισσότερο για αυτόματες εκδόσεις που θα παίζουν καθοριστικό ρόλο σε επιχειρήσεις διάσωσης μεταφέροντας φορτία. Παράλληλα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις ή γεωργικές εργασίες.

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι στις δοκιμές που έγιναν με διάφορους πιλότους οι hoverbikes έφτασαν σε ύψος τα πέντε μέτρα και ανέπτυξαν ταχύτητες 50 χλμ/ώρα.

 

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.