Σύμφωνα με μελέτη του Brooklyn College το χάσμα μεταξύ των δύο φύλων, όσον αφορά την οπτική  από την οποία αντιμετωπίζουν τα πράγματα, μπορεί να εξηγηθεί επιστημονικά. Το χάσμα αυτό υπάρχει διότι η λειτουργία του εγκεφάλου στους άνδρες και τις γυναίκες είναι διαφορετική και αιτιολογείται από την εξέλιξη του ανθρώπου με κριτήριο το ένστικτο του κυνηγού (αναζήτηση τροφής).

Ο υπεύθυνος που ηγήθηκε της έρευνας ήταν ο καθηγητής ψυχολογίας Israel Abramov, ο οποίος υπέβαλε τους εθελοντές της έρευνας σε δοκιμασίες οπτικού τύπου. Συγκεκριμένα παρατηρήθηκε ότι οι άνδρες παρατηρούν πιο εύκολα αντικείμενα τα οποία κινούνται γρήγορα ενώ οι γυναίκες αντιλαμβάνονται πιο εύκολα τις αποχρώσεις των χρωμάτων.

Ένα παράδειγμα του National Geographic δείχνει ότι ένας άντρας μπορεί να βλέπει μία  πορτοκαλί απόχρωση περισσότερο κόκκινη αντίθετα με τη γυναίκα για το λόγο ότι  θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος να επεξεργαστεί το οπτικό φάσμα .Από τη άλλη πλευρά όμως οι άνδρες  παρατηρούν πιο εύκολα τα αντικείμενα που κινούνται γρήγορα επειδή ο αντρικός εγκέφαλος διαθέτει 25% περισσότερους νευρώνες στον οπτικό φλοιό από ότι ο γυναικείος εγκέφαλος.

Το συμπέρασμα που αποκομίσαμε από την έρευνα είναι ότι οι άνδρες, που έχουν το ρόλο του κυνηγού, έχουν την ικανότητα να αναγνωρίζουν τους θηρευτές και τα θηράματα ενώ οι γυναίκες που έχουν το ρόλο του τροφοσυλλέκτη μπορούν να καταλαβαίνουν εάν  οι καρποί ήταν κατάλληλοι για βρώση από το χρώμα.

Γι αυτό λοιπόν εσείς οι γυναίκες μην αναλώνετε το χρόνο σας ρωτώντας τους άνδρες τι χρώμα ρούχα να φορέσετε ή τι χρώμα παπούτσια και αφήστε τους να παίξουν κανένα Pro.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Προηγούμενο άρθροSony KD-84X9005: Τι 30, τι 40, τι 84;
Επόμενο άρθροΤρία νέα Android από τη Motorola
Owner and Editor in Chief! Από μικρό με τράβαγε ότι είχε κουμπιά. Ξεκίνησα με Atari 2600 και μια AMIGA 500. Από τότε δεν έχω σταματήσει ποτέ να ασχολούμαι με την τεχνολογία και τους υπολογιστές, οπότε είπα να το σπουδάσω σαν μηχανικός υπολογιστών και δικτύων. Τώρα κάθε μέρα βρίσκομαι περιτριγυρισμένος από δεκάδες smartphones και gadgets. Να σας πω κάτι; Δεν το βαριέμαι ποτέ! Στον ελεύθερο χρόνο μου, έχει gaming και απέλπιδες προσπάθειες να μάθω κιθάρα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.