iphone-5-vs-htc-windows-phone-8x-comparison-640x480Σύμφωνα με το official blog της Microsoft, τα Windows Phone πούλησαν περισσότερο από το iPhone. Καλά εντάξει, μόνο σε συγκεκριμένες αγορές. Οι αγορές αυτές, σύμφωνα με το IDC και τους New York Times, είναι 7 (περίπου) και περιέχουν την Αργεντινή, την Ουκρανία, την Ινδία, την Πολωνία, την Ρωσία, την Νότια Αφρική και “τις περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης”!!

Εντάξει δεν κατέκτησαν τον κόσμο, αλλά και αυτό είναι ένα κατόρθωμα (μάλλον). Οι συγκεκριμένες αγορές είναι μικρές και γενικά δεν πωλούνται πολλά smartphonesσε αυτές τις περιοχές (αν εξαιρέσουμε τη Ρωσία). Σύμφωνα με το IDC, για το 4ο τρίμηνο του 2012 σε αυτές τις περιοχές απέστειλαν περισσότερα Windows Phones απ’ ότι iPhones, βέβαια μιλάμε για αριθμούς της τάξης των 100.000 συσκευών για κάθε περιοχή.

Αυτά τα νούμερα είναι εκείνα που μπορούν να υπολογίσουν μέσα από τις επίσημες πωλήσεις και δεν αντικατοπτρίζουν τους πραγματικούς αριθμούς, αφού σε αρκετές περιοχές από τις παραπάνω ένα μεγάλο μέρος των smartphones εισάγονται και πωλούνται μέσω grey market (παραεισαγωγή) όπως π.χ. στην Αργεντινή λόγω της μεγάλης φορολογίας που βάζει το κράτος (τι περιμένεις, ΔΝΤ έχουν και αυτοί!!). Άρα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τους ακριβείς αριθμούς πωλήσεων σε τέτοιες περιοχές. Καθόλου περίεργο δεν είναι, ότι σε αυτές τις αναπτυσσόμενες αγορές ένα πολύ μεγάλο ποσοστό τις αγοράς έχει η Nokia.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.