Όταν η 4K τηλεόραση, (που πλέον είναι σήμερα γνωστή με το όνομα Ultra HD), φθάσει στα σαλόνια μας, υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα ότι θα έρθει έχοντας τεχνολογία της Broadcom.

Με τον αποκωδικοποιητή βίντεο (ARM-based) BCM7445 που παρουσίασε σήμερα στην CES 2013, η Broadcom ελπίζει να είναι εκείνη η εταιρεία που στο μέλλον θα εφοδιάσει όλες τις τηλεοράσεις και τα Blu-ray players μας. (Αυτά τουλάχιστον που θα προβάλλουν 4K x 2K βίντεο).

Αξιοποιώντας το HEVC (High Efficiency Video Coding) πρότυπο για τη συμπίεση του περιεχομένου έως και 50-τοις εκατό, ο BCM7445 επιτρέπει την ροή του περιεχομένου του ταυτόχρονα μέχρι και σε τέσσερις συσκευές. Άλλα χαρακτηριστικά θα είναι βελτιωμένη ασφάλεια για την υποστήριξη των βιντεοπαιχνιδιών, υπηρεσία on-demand περιεχόμενου και παροχή web-based εφαρμογών.

Ενώ τα πρώτα δείγματα του συγκεκριμένου chip είναι ήδη διαθέσιμα, η εταιρεία δεν αναμένει τη μαζική παραγωγή να ξεκινήσει πριν τα μέσα του-2014, δίνοντας στους MVPDs αρκετό χρόνο για να ξεκινήσουν και να υλοποιήσουν την 4K υπηρεσία.

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.