To Samsung Galaxy S III κυκλοφόρησε και πολλοί κάτοχοι του Galaxy S II είναι σε δίλημμα για το αν θα κάνουν την αναβάθμιση στη νέα συσκευή. Υπάρχουν και άλλοι που κοιτούν για νέα συσκευή και είναι ανάμεσα στις 2 αυτές συσκευές.

Για αυτό λοιπόν στο techmaniacs.gr αποφασίσαμε να κάνουμε ένα βίντεο για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε.

Το θέμα της εμφάνισης και του μεγέθους είναι καθαρά υποκειμενικό. Προσωπικά δεν με ενοχλεί το μέγεθος του S III, και τα χέρια μου είναι κανονικά σε μέγεθος. Σαν εμφάνιση αν και κάτοχος του S II ο νέος Γαλαξίας μου αρέσει περισσότερο, και σαν εμφάνιση και σαν αίσθηση στο χέρι.

Ξεκινήσαμε λοιπόν το συγκριτικό μας με ένα boot τεστ για να δούμε ποιο ανοίγει πιο γρήγορα. Το νέο Galaxy S άνοιξε πρώτο με 8 δευτερόλεπτα διαφορά από το Galaxy S II. Διαφορά που δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε η καθυστέρηση αυτή να είναι ενοχλητική.

Από την αρχή φαίνεται η διαφορά στο γραφικό περιβάλλον. Βρήκαμε το νέο touchwiz πιο λειτουργικό και πιο γρήγορο. Επιτέλους εμφανίζει τις εφαρμογές με αλφαβητική σειρά κάτι που μας χαροποίησε. Επίσης μας δίνει την δυνατότητα να κρύψουμε εφαρμογές από τον app drawer. Το αρνητικό που είδαμε ήταν ότι η δημιουργία φακέλων δεν γίνεται όπως πριν. Πρώτα φτιάχνεις τον φάκελο και μετά βάζουμε μέσα τις εφαρμογές, πράγμα το οποίο απαιτεί περισσότερες κινήσεις από πριν που απλά έσερνες την μια εφαρμογή πάνω στην άλλη και έφτιαχνε το φάκελο αυτόματα

 

Στην συνέχεια είπαμε να δούμε τις επιδόσεις των κινητών σε benchmarks. Τρέξαμε πρώτα το Quadrant και όπως ήταν αναμενόμενο το S III υπερίσχυσε με 4947 πόντους, έναντι 3951 πόντων του S II.

Σειρά είχε το Antutu Benchmark οπού εκεί η διαφορά ήταν τεράστια. 12002 πόντους για το Σ ΙΙΙ και 6179 πόντους για το S II.

 

Το επόμενο χαρακτηριστικό που βάλαμε στο μικροσκόπιο ήταν η οθόνη. Ανοίξαμε τις φωτογραφίες μας που είναι για calibration οθόνης. Από την αρχή φάνηκε η διαφορά στην οθόνη. Ο νέος Γαλαξίας είχε πιο crisp εικόνα λόγω της καλύτερη ανάλυσης και των παραπάνω dpi. Αυτό όμως που μας χαροποίησε ιδιαίτερα ήταν το ότι πλέον δεν βλέπαμε αυτόν τον ελαφρύ πράσινο τόνο που βγάζει το S II.  Αρκετά φυσικά χρώματα και όλα αυτά με την απίθανη αντίθεση των Super Amoled οθονών.

Ώρα να δούμε τους Browser λοιπόν, τους ανοίξαμε λοιπόν και φυσικά φορτώσαμε την σελίδα των TechManiacs. Γενικά τα δύο κινητά αποδίδουν το ίδιο στο θέμα του Surfing στο ίντερνετ, με το S III να είναι ελάχιστα μπροστά σε ταχύτητα.

 

Συνέχεια είχε το YouTube οπού και φάνηκε το καλύτερο WiFi του S III.  Τα βίντεο ξεκινούσαν ελάχιστα πιο αργά στον νέο Γαλαξία, με την διαφορά όμως ότι φόρτωνε την HD έκδοση του βίντεο σε αντίθεση με το S II που ανοίγει την 480p έκδοση.

 

Στο άνοιγμα native εφαρμογών και 3rd party εφαρμογών δεν είδαμε ουσιαστικές διαφορές στην ταχύτητα, οι εφαρμογές άνοιγαν σχεδόν συγχρόνως και στα 2 κινητά.

Ήρθε η ώρα να δούμε πώς τα πάνε οι συσκευές στο gaming. Φορτώσαμε και στα 2 κινητά το FL Commando. Tο loading του παιχνιδιού ήταν ελαφρώς πιο γρήγορο στο S III αλλά και πάλι η διαφορά ήταν ασήμαντη. Εκεί που έδειξε την υπεροχή του όμως ήταν μέσα στο παιχνίδι καθώς είχε πιο ομαλή κίνηση και αποκρίσιμη.

Στον επίλογο, το Samsung Galaxy S III είναι πραγματικά ένα πολύ δυνατό κινητό. Σε καθημερινή χρήση όμως και ο προκάτοχός του αποδίδει το ίδιο καλά και γρήγορα. Εάν θέλετε μια συσκευή για Social networking, browsing, e-mail, multimedia και ίσως κάποιο παιχνίδι το S ΙΙ θα σας καλύψει απόλυτα, πόσο μάλλον όταν η διαφορά τιμής του είναι στα 200-250+ ευρώ. Από την άλλη εάν θέλετε το καλύτερο που κυκλοφορεί, είστε φανατικός με τις απόλυτες επιδόσεις και η μεγαλύτερη και πολύ καλύτερη οθόνη είναι πρωταρχικής σημασίας, τότε το Samsung Galaxy S III είναι το κινητό για εσάς. Το θέμα είναι να αποφασίσετε εσείς σε ποια κατηγορία χρήστη ανήκετε.

 

Στο τέλος του βίντεο ακολουθεί συγκριτικό στις κάμερες τον συσκευών, δείτε το και πείτε μας την γνώμη σας για την απόδοση τους στην φωτογραφία και το βίντεο.

Αναλυτικό Hand on video του Samsung Galaxy S III θα βρείτε ΕΔΩ

Για να ευθυμήσουμε και λιγάκι στο τέλος του βίντεο υπάρχει και μια γκάφα που έγινε κατά τα γυρίσματα.

Αυτά λοιπόν από εμάς. Μείνετε συντονισμένοι στο techmaniacs.gr για  βλέπετε πρώτοι τα video reviews από τις νέες συσκευές. Μπορείτε να κάνετε like στη σελίδα μας στο Facebook ή Follow στο Twitter για να παίρνετε τις ενημερώσεις μας πρώτοι, καθώς και subscribe στο YouTube για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο μας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

5 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.