Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα Ars Technica, οι desktop εφαρμογές των Windows θα συνεπάγονται πλέον αυξημένο κόστος για τους developers. Έτσι, δεν αποκλείεται να περιοριστεί δραματικά ο αριθμός των δωρεάν προγραμμάτων.

Η κατάσταση έχει ως εξής. Το Visual Studio 11 Express, το επερχόμενο δωρεάν πρόγραμμα της Microsoft που επιτρέπει στους developers να δημιουργήσουν Windows software, θα επιτρέπει τη δημιουργία Metro apps και μόνο. Έτσι, με τη νέα έκδοση δε θα μπορεί ο developer να δημιουργεί προγράμματα για το «παραδοσιακό» desktop interface του λειτουργικού. Η δυνατότητα αυτή θα υπάρχει στο Visual Studio 11 Professional, το οποίο όμως θα κοστίζει γύρω στα 500 δολάρια. Κατά συνέπεια, ο μόνος τρόπος για να δημιουργήσει κανείς desktop εφαρμογή στα Windows χωρίς κόστος είναι η χρήση παλαιότερης έκδοσης του Visual Studio Express.

Να σημειώσουμε, πάντως, ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτα από τη Microsoft για τις δυνατότητες και τους περιορισμούς του Visual Studio 11 Express.

Αν αληθεύουν αυτές οι φήμες τότε εμένα προσωπικά μου γεννιούνται 2 ερωτήματα. Μήπως με αυτό τον τρόπο το μόνο που θα επιτευχθεί θα είναι τελικά η αύξηση της πειρατείας ή μήπως η Microsoft προσπαθεί απλά να απαξιώσει τις desktop εφαρμογές ώστε να προωθήσει τις Metro apps;

[Πηγή]

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.