Η Microsoft προέβη σε μια ριζική αλλαγή του περιβάλλοντος διεπαφής με τον χρήστη στην διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης Bing.

Το Bing θα επιτρέπει να εκτελεστούν απευθείας από την σελίδα των αποτελεσμάτων του, πιθανές ενέργειες που εκτιμά ότι  θέλει να ακολουθήσει ο χρήστης μετά την αναζήτηση του. Έτσι, θεωρεί ότι όταν ο χρήστης εισάγει το όνομα ενός ξενοδοχείου, δεν αναζητά απλώς τον δικτυακό του τόπο. Θέλει να δει το εσωτερικό του, να ελέγξει τις τιμές και τη διαθεσιμότητα τις ημέρες που θα γίνει η επίσκεψή του στην περιοχή ή να το δει στο χάρτη. Όλα αυτά, θα είναι διαθέσιμα στην ίδια σελίδα αποτελεσμάτων.

Επιπλέον, θα του υποδεικνύει χρήστες  που η διαδικτυακή τους δραστηριότητά, τους ανάγει  σε ειδικούς. Ή, σε φίλους από το Facebook που θεωρεί πολύ πιθανό να γνωρίζουν την απάντηση που αναζητά (η Microsoft διατηρεί μερίδιο από το Facebook από το 2007, όταν αγόρασε το 1,6% της υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης για 240 εκατ. δολάρια).

Το νέο Bing θα είναι διαθέσιμο σε χρήστες από τις Ηνωμένες Πολιτείες σταδιακά από τις αρχές Ιουνίου. Δεν διευκρινίζεται πότε θα επιτραπεί η αξιοποίηση του κοινωνικού Bing σε χρήστες από άλλες χώρες.

Bing Snapshot | Χρήσιμες ενέργειες σε ένα κομβικό σημείο

Το νέο user interface στο Bing.com θα είναι χωρισμένο σε τρεις στήλες. Εκτός από την παραδοσιακή λίστα των αποτελεσμάτων αριστερά, στην δεύτερη στήλη θα υπάρχει το λεγόμενο Snapshot.

Όπως εξηγεί η Microsoft, όταν για παράδειγμα ο χρήστης αναζητά ξενοδοχείο στο Σαν Φρανσίσκο, η λίστα των αποτελεσμάτων με τα σάιτ των ξενοδοχείων θα εμφανίζεται εμπλουτισμένη με τα αστέρια που αποδίδονται σε κάθε ξενοδοχείο, τη θέση τους και άλλες πληροφορίες.

Στην μεσαία στήλη του λεγόμενου Snapshot, ο χρήστης θα μπορεί να κάνει κάτι σχετικό χωρίς να εγκαταλείψει την σελίδα του Βing. Θα μπορεί για παράδειγμα, να εισάγει τις ημερομηνίες διανυκτέρευσης, να δει φωτογραφίες από το εσωτερικό του ξενοδοχείου, και τα σχόλια που έχουν γίνει.

Ομοίως, εάν ο χρήστης αναζητά εστιατόριο σε μια περιοχή, στο Snapshot θα βλέπει την θέση του, τις ώρες λειτουργίας, το μενού, review, φωτογραφίες και μια παραπομπή για να κλείσει τραπέζι.

Αρχικά, η λειτουργία θα εμφανίζεται όταν ο χρήστης με τους όρους που έθεσε υποδεικνύει πρόθεση για περαιτέρω ενέργεια, -όταν οι όροι αφορούν σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, επιχειρήσεις και ταινίες, με σχέδια επέκτασης στο μέλλον και σε άλλες κατηγορίες.

Bing Sidebar | Προτάσεις από φίλους στο Facebook ή ειδικούς

Η τρίτη στήλη του νέου user interface στο Bing ονομάζεται Sidebar. Σε αυτό, εμφανίζονται οι φίλοι του χρήστη στο Facebook που ίσως γνωρίζουν την απάντηση σε αυτό που αναζητά. Εάν για παράδειγμα, εισάγει τη λέξη «Χαβάη», το Bing θα κοιτάξει στο δημόσιο προφίλ του για να εντοπίσει τους φίλους του που δηλώνουν δημοσίως ότι έχουν ζήσει ή ζουν στο νησί, ή στις σχετικές φωτογραφίες που έχουν ανεβάσει ή τα σχετικά like που έχουν κάνει.

Έτσι, θα επιστρέψει στο Sidebar όλους όσοι φαίνεται να γνωρίζουν κάτι σχετικό.

Στην αριστερή στήλη, θα εμφανίζονται τα παραδοσιακά αποτελέσματα (αν και εμπλουτισμένα), στην δεξιά στήλη όμως, ο χρήστης θα μπορεί να πάρει την απάντηση που αναζητά συμβουλευόμενος τους φίλους του.

Επιπλέον, το ανανεωμένο έπειτα από τρία χρόνια Bing, θα επιτρέπει στον χρήστη να υποβάλλει στους φίλους του σχετική ερώτηση και να συμπεριλάβει παραπομπές από τα αποτελέσματα. Οι φίλοι θα μπορούν να αποκρίνονται είτε στο Bing, είτε στο Facebook.

Επίσης, στο Sidebar του Bing θα εμφανίζονται τα ονόματα ειδικών ή εξειδικευμένων χρηστών που γράφουν σε μπλογκ ή κάνουν tweet σχετικά με τους όρους της αναζήτησης του χρήστη. Με ένα κλικ, ο χρήστης θα μπορεί να διαβάσει την σχετική ανάρτηση ή να κάνει follow στο λογαριασμό τους στο Twitter.

Η Microsoft καλεί ήδη τους Αμερικανούς χρήστες να εγγραφούν στο Bing.com/new για να τους ειδοποιήσει για τη διαθεσιμότητα της υπηρεσίας σε PC, αλλά και σε φορητές συσκευές (m.bing.com).

H εταιρεία επενδύει στην επιτυχία του «κοινωνικού Bing» καθώς δηλώνει ότι με αυτό ξεκινά μια νέα εποχή στην διαδικτυακή αναζήτηση. Εσείς, τι λέτε;

VIA

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.