O διάδοχος του Galaxy Tab συνεχίζει να βασίζεται σε διπύρηνο επεξεργαστή, αν και από διαφορετικό κατασκευαστή. Το Samsung Galaxy Tab του 2011 έχει Nvidia Tegra 2 ενώ στο Samsung Galaxy Tab 2 του 2012, η Samsung έβαλε Texas Instruments OMAP 4430.

Στο ίδιο επίπεδο με τον προκάτοχό του,έχει διατηρηθεί και η χωρητικότητα της κύριας μνήμης (1GB RAM).

Με την κυκλοφορία τους να απέχει κατά ένα έτος, τα δύο Galaxy Tab δεν μπορεί παρά να διαφέρουν στην έκδοση του λειτουργικού συστήματος με το Tab 2 να «φοράει» Android 4.0.3 (Ice Cream Sandwich) και όχι Honeycomb, την πρώτη δηλαδή έκδοση του Android για tablet.
Η Samsung έχει κάνει προσθήκες με το Samsung TouchWiz/Samsung L!ve Panel και έτσι έχει προσθέσει σειρά widget και δικών της υπηρεσιών.

Το Samsung Galaxy Tab 2 θα διατεθεί σε δύο εκδόσεις με οθόνη 7” και 10,1”. Η συσκευή των 10,1” που έχουμε στα χέρια μας έχει κάμερα πίσω στα 3Mpixel (χωρίς φλας) -το Samsung Galaxy Tab 2 κάνει εγγραφή βίντεο HD με ρυθμό 30fps- και μπροστά VGA για video call. Το Samsung Galaxy Tab 2 μπορεί να λειτουργήσει και ως τηλέφωνο καθώς η κάρτα SIM μπορεί να αξιοποιηθεί και για τηλεφωνικές κλήσεις, όχι μόνο κίνηση δεδομένων από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

H Samsung έχει προσθέσει σειρά επιπρόσθετων στοιχείων, όπως:

  • το δικό της κατάστημα app (Samsung Apps, από όπου μπορεί κανείς να κάνει αγορές app υπό προϋποθέσεις, με χρέωση στο λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η Samsung),
  • το Samsung Hub (Readers Hub/Music Hub/Game Hub/Video Hub) με τις υπηρεσίες ταινιών και μουσικής να μην μας αφορούν τουλάχιστον προς το παρόν απουσία σχετικών συμφωνιών με οργανισμούς συλλογής δικαιωμάτων και παραγωγούς. Το Readers Hub αντίθετα υπόσχεται να μας φέρει 4.000 περιοδικά στο μεγαλύτερο πρακτορείο τύπου του κόσμου με την εφαρμογή Zinio για Android.
  • την υπηρεσία S Suggest που προτείνει app (χρήσιμη, ιδιαίτερα εάν πρόκειται για αρχάριο χρήστη tablet που δεν έχει smartphone),
  • την υπηρεσία επικοινωνίας Samsung ChatON μεταξύ κινητών Samsung
  • το AllShare Play που μοιράζει περιεχόμενο σε άλλες συσκευές Samsung (με σύνδεση Wi-Fi στο tablet, επιτρέπει την κοινή χρήση περιεχομένου πολυμέσων με συσκευές που υποστηρίζουν DLNA, π.χ. από την ταμπλέτα σε τηλεόραση με DLNA).
  • To Samsung Galaxy Tab 2 υποστηρίζει την ασύρματη επικοινωνία μέσω Bluetooth 3.0, και Wi-Fi 802.11 b/g/n αλλά και Wi-Fi Direct, δεδομένης της υποστήριξης και από την άλλη πλευρά. Επίσης, η έκδοση 3G υποστηρίζει δίκτυα HSPA (21Mbps).
  • Το Samsung Galaxy Tab 2 δέχεται microSD έως 32GB.
  • H έκδοση 10.1 έχει οθόνη 10.1” WXGA (με ανάλυση 1280×800) PLS TFT.
  • Το Samsung Galaxy Tab 2 έχει διαστάσεις 25,66 x 17,53 x 0,97 εκατοστά και βάρος 588 γραμμάρια
  • Έχει μπαταρία Li-ion 7.000mAh (ελάχιστα αυξημένα mAh σε σχέση με το πρώτο Galaxy Tab)

Η πρώτη εντύπωση από την εμφάνιση της συσκευής είναι καλή με τις στρογγυλεμένες άκρες και τα ηχεία στο μπροστινό πλαίσιο. Είναι όμως φανερό ότι με το Samsung Galaxy Tab 2, η Samsung δεν επιχειρεί να φέρει στην αγορά ό,τι καλύτερο μπορεί από πλευράς tablet. Αν ήθελε να επιδείξει τις δυνάμεις της, θα έφερνε μια ταμπλέτα με τον δικό της τετραπύρηνο επεξεργαστή Exynos και το tablet «θα μας άκουγε, θα μας έβλεπε και θα μας καταλάβαινε», όπως συμβαίνει με το Samsung Galaxy SIII ή με το υβριδικό Galaxy Note.

Το Samsung Galaxy Tab 2 είναι εμφανώς μια προσπάθεια της Samsung να κάνει μια ανταγωνιστική αλλά και οικονομική πρόταση στις 10+ ίντσες. Μαθαίνουμε ότι το μοντέλο 3G με 16GB θα κοστίζει λιγότερο από 500 ευρώ, και το κόστος απόκτησης της συσκευής θα μειωθεί περαιτέρω με την επιδότηση της αγοράς συνοδεία συμβολαίου για την κίνηση data.

VIA

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.