Ο Internet Explorer είναι γνωστό πλέον ότι είναι ο πιο αντιπαθητικός browser στους web developers και όχι άδικα μάλιστα! Πολλές εργάσιμες ώρες έχουν αφιερωθεί κατά καιρούς σε έργα μόνο και μόνο για να καλύψουν τις παραξενιές του εν λόγω browser και μιλάω από προσωπική πείρα. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι έχουν φτιάξει κάπως τα πράγματα στην τελευταία έκδοση (Internet Explorer 9).

Η αντιπάθεια μάλιστα ενός Αυστραλού ήταν τόσο έντονη, που αποφάσισε πριν από λίγο καιρό να θεσπίσει ειδικό φόρο στο eshop του, για όσους πραγματοποιούν ηλεκτρονικές αγορές  με Internet Explorer 7!!! Θέλω να πιστεύω ότι τον 6 δεν τον υποστηρίζει καν.

Όσοι λοιπόν επιμένουν να χρησιμοποιούν την παλιά και αρκετά προβληματική έκδοση του Internet Explorer επιβαρύνονται με 6,8% επιπλέον κόστος για κάθε αγορά που πραγματοποιούν στο Kogan.com. Σε αντίθεση, βέβαια, με τους άλλους φόρους, αυτός εδώ είναι πολύ εύκολο να αποφευχθεί, αρκεί οι χρήστες να αποφασίσουν να αναβαθμίσουν τον browser τους ή να χρησιμοποιήσουν κάποιον εναλλακτικό (π.χ. Chrome, Firefox, Opera).

Πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια είναι πλήρως δικαιολογημένη και μάλιστα δεν είναι η πρώτη. Να εξηγήσω όμως γιατί έχουμε αυτή την άποψη.

Η πλήρης υποστήριξη ενός website ή μιας web εφαρμογής κοστίζει, πρώτον σε επιπλέον χρόνο υλοποίησης, καθώς οι προγραμματιστές καλούνται να καλύψουν κάθε bug ή δυστροπία του Internet Explorer και δεύτερον σε  πρόσθετο κόστος για τον εκάστοτε επιχειρηματία που πληρώνει για το αναπτυσσόμενο έργο. Θεωρώ ότι είναι κρίμα να έχει τελειώσει η υλοποίηση μιας εφαρμογής για τους browsers τελευταίας γενιάς και να γίνεται σπατάλη πρόσθετου χρόνου και κόπου για να γίνει το έργο συμβατό με παλιότερες εκδόσεις κάποιων browsers.

Ελπίζουμε να πολλαπλασιαστούν τέτοιου είδους κινήσεις γιατί αποτελούν ισχυρό κίνητρο στη συνεχή αναβάθμιση των browsers και επομένως και των web εφαρμογών. Παράλληλα θα κάνει ακόμα και τους λιγότερο εξοικειωμένους χρήστες να καταλάβουν ότι ο καλύτερος browser σε ένα υπολογιστή δεν είναι ο προεγκατεστημένος. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι ο πόλεμος των browsers είναι πάντα υπέρ των χρηστών.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.