Την ώρα που τα ειρωνικά σχόλια για τις αστοχίες της εφαρμογής με τους χάρτες της Apple στο νέο iOS 6 δίνουν και παίρνουν στο Διαδίκτυο, η Apple ευχαριστεί τους χρήστες «για την ανατροφοδότηση» και δηλώνει ότι εργάζεται σκληρά για να προσφέρει «μια ακόμα καλύτερη εμπειρία».

Στο μεταξύ, πληθαίνουν τα μπλογκ και οι λογαριασμοί στο Twitter που διακωμωδούν την κατάσταση με τους Χάρτες της Apple, στους οποίους παρατηρούνται οφθαλμοφανή σφάλματα, τους αποδίδονται εσφαλμένες οδηγίες πλοήγησης και χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς και η απουσία λειτουργίας σε επίπεδο δρόμου (το λεγόμενο Street View στους Google Maps).

H Motorola Mobility -θυγατρική της Google- συμμετέχει με χαρά στο αστείο, αφού σε σχετικό tweet για το νέο Motorla RAZR M και διαφήμιση γράφει:

“Looking for 315 E 15th in Manhattan? Google Maps on DROID RAZR M will get you there & not #iLost in Brooklyn.” όπου υιοθετεί το hashtag iLost.

 
Η Apple δηλώνει στο AllThingsD ότι τα σχόλια των χρηστών του iOS 6 έχουν εισακουστεί και εργάζεται σκληρά για να βελτιώσει τους χάρτες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Έρικ Σμιντ είπε από το Τόκιο, όπου ξεκινά η πώληση του tablet Nexus 7, ότι επαφίεται στην Apple να εγκρίνει την διάθεση της δικής της εφαρμογής από το AppStore. Ωστόσο, o Σμινταρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση του Bloomberg εάν η Google πρότεινε app επί πληρωμή στο AppStore. Η Google δηλώνει, μάλλον περιχαρής, ότι δεν είναι στο χέρι της να διατεθούν οι Google Maps από το AppStore (δείτε τι συζητούν οι χρήστες στα φόρα συζητήσεων της Apple).

Οι Χάρτες Google (Google Maps) συνόδευαν το iPhone από την πρώτη έκδοσή του το 2007 και με το iOS 6 εγκαταλείπονται για πρώτη φορά σε iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S και φυσικά στο iPhone 5, καθώς και στο iPad (το 2ο και το 3ο).

Η διαμάχη με την Google, που θεωρείται επικεφαλής της στρατιάς των ανταγωνιστικών συσκευών με Android, κλιμακώνεται με την απουσία ενός ακόμα app από τις i-συσκευές, αυτή του YouTube.

Πάντως, η Apple δεν φαίνεται να υπαναχωρεί (μάλιστα, στο θέμα με τους χάρτες αποδίδεται και η ζήτηση για νέους προγραμματιστές).

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.