Με τη δήλωση «fuck you Nvidia» που αμφίβολο είναι αν θα βελτιώσει τις σχέσεις της κοινότητας του Linux με τη γνωστή εταιρεία, ο αρχιτέκτονας του Linux Kernel εξέφρασε τα πραγματικά σου αισθήματα για την απόφαση της Nvidia να μην υποστηρίζει την τεχνολογία Optimus στο Linux.

Η συγκεκριμένη δήλωση του Linus Torvalds η οποία συνοδεύτηκε και με την κατάλληλη χειρονομία προς την κάμερα, έγινε στα πλαίσια ομιλίας του στο πανεπιστήμιο Aaalto της Φινλανδίας μετά από σχετική ερώτηση που δέχτηκε από φοιτήτρια της σχολής. Μάλιστα δε δίστασε να προσθέσει ότι η Nvidia είναι χωρίς καμία αμφιβολία η πιο δύστροπη εταιρεία που έχει συνεργαστεί ποτέ, κάτι που του προκαλεί έκπληξη δεδομένου τη πολύ στενή σχέση της εταιρείας με την πλατφόρμα του Android το οποίο στηρίζεται στο Linux. Σε αντίθεση με την AMD, η Nvidia έχει επιλέξει να μην κυκλοφορήσει opensource driver αφού φοβάται ότι κάτι τέτοιο θα εκθέσει δημόσια κρίσιμες πληροφορίες που αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της εταιρείας.

Ολόκληρη η ενδιαφέρουσα συνέντευξη/ομιλία του Linus Torvalds είναι διαθέσιμη στο παρακάτω βίντεο ενώ το επίμαχο μέρος βρίσκεται στο 49ο λεπτό.

via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.