microsoft-surface-for-windows-rt-story

Οι συσκευές με Windows RT, όπως το Surface RT, το Dell XPS 10 και το Asus Vivo Tab RT, δεν έχουν πουλήσει όσο θα ήθελαν και η Microsoft και οι συνεργάτες της. Μάλιστα, σύμφωνα με τις φήμες, η Microsoft πούλησε μόλις 1 εκατομμύριο Surface RT. Βέβαια δεν ξέρουμε τον ακριβή αριθμό tablet που πουλήθηκαν, αφού η εταιρία δεν έχει δώσει νούμερα στα media.

Η αλήθεια είναι ότι οι αριθμοί είναι μικροί. Σε αυτό φταίνε αρκετοί παράγοντες, όπως η έλλειψη εφαρμογών, ή τα πολλά bugs που έχει το λειτουργικό σύστημα, και για αυτούς τους λόγους, πολλοί έχουν επικρίνει τα RT και τη Microsoft, για αυτή της την κίνηση. Η Toshiba ακύρωσε τα σχέδιά της για ένα tablet με RT, πριν καλά καλά το βγάλει στην αγορά, ενώ η Samsung βλέποντας τις απογοητευτικές πωλήσεις, απέσυρε το Ativ Tab από την αμερικάνικη αγορά.

Τελευταίος που ασκεί την κριτική του στα Windows RT, είναι ο CEO της Nvidia, JenHsun Huang, κατά την παρουσίαση του νέου επεξεργαστή της εταιρίας του, Tegra 4. Ο Huang εξέφρασε την απογοήτευσή του στους επενδυτές, για τις χαμηλές πωλήσεις που έχουν κάνει τα tablet με Windows RT, λέγοντας πως κανένας δεν περίμενε να πουληθούν τόσες λίγες συσκευές.

Windows RT is disappointing to us because we expected to have sold more than we did, everybody expected to have sold more than we did.”

Σύμφωνα με τον Huang, η Microsoft τελικά “θα το πετύχει.” Θα συνεχίσουν να επενδύουν στα Windows RT, παρά τις χαμηλές πωλήσεις, αφού “είναι πολύ σημαντικά για την εταιρία.” Ο Huang πιστεύει, ότι ένας τρόπος να πετύχει ένα “κλειστό” λειτουργικό είναι η δυνατότητά του να “τρέχει” σε φθηνές συσκευές, και να είναι διαθέσιμο το Outlook.

“Outlook god, please!! I know there are smart people up there who are going to unleash the dragons of Outlook onto millions of consumers who are just waiting with bated breath for a very, very thin PC with long battery life that is Outlook compatible.”

via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.