Νέα αποκάλυψη που θα συζητηθεί, κοινοποίηθηκε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο e-mail επικοινωνίας του SecNews, αναφορικά με τον Έλληνα 13χρόνο hacker dionuchc που πρόσφατα συνελήφθει από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες που έφτασαν στην συντακτική ομάδα του SecNews, ο 13χρόνος hacker…

(για τον οποίο υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με το γνωστικό του επίπεδο), μετά την σύλληψή του έβαλε στόχο ζωής να ανακαλύψει με οποιονδήποτε τρόπο πώς ακριβώς εντοπίστηκαν τα ίχνη του από τις αρχές.

Σε αυτή του την προσπάθεια, συνεργάστηκε όπως αναφέρει η πληροφορία με τον στενό πυρήνα των Έλληνων υποστηρικτών των Anonymous. Τα αποτελέσματα της έρευνάς του ήταν συγκλονιστικά.

Ο 13χρόνος Έλληνας hacker dionuchc (αυθεντία στο χώρο του hacking σύμφωνα με κάποιους) εντόπισε ότι έτερος hacker, μέλος της Ελληνικής Χάκινγκ Σκηνής (σ.σ σχετιζόμενη σελίδα με αυτή πρόσφατα σταμάτησε την λειτουργία της) προχώρησε σε ανώνυμη καταγγελία εναντίον του στις αρχές για παραδειγματισμό (!) αλλά και με στόχο να συνετιστεί (!) ο 13χρόνος. Ο λόγος που έκανε κάτι τέτοιο ο έτερος hacker ήταν γιατί ο 13χρόνος παινευόταν για τις δυνατότητές του(!).

Μάλιστα σε πρόσφατη δήλωσή του, υποστηρικτής των Ελλήνων Anonymous επιβεβαιώσε τα αποτελέσματα της έρευνας του 13χρονου, ο οποίος με τις απαραίτητες τεχνικές (όπως μας αναφέρουν) έφτασε στην άκρη του νήματος και κατόρθωσε να εντοπίσει τα ίχνη αυτού που τον είχε υποδείξει στις αρχές.

Στην καταγγελία που έχει η συντακτική ομάδα του SecNews στην διάθεσή της, κατονομάζετε πλήρως με τα ακριβή του στοιχεία ο έτερος hacker, ο οποίος μάλιστα πρόσφατα έχει συλληφθεί για αντίστοιχες υποθέσεις από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η καταγγελία συνοδεύετε από Screenshots και διαλόγους που παρουσιάζουν τον 13χρόνο να δέχετε απειλές ότι θα καταγγελθεί στην δίωξη, ενώ υπάρχουν και σχετικές του παρακλήσεις ώστε να μην γίνει κάτι τέτοιο. Κάτι τέτοιο είναι αναμενόμενο από ένα 13χρόνο παιδί που βρέθηκε σε μία άσχημη κατάσταση και που ίσως οι αρχές θα πρέπει να διερευνήσουν τις συγκεκριμένες καταγγελίες, μιας και όπως διαπιστώνετε ίσως ο 13χρονος ήταν το θύμα και όχι ο θύτης.

Το SecNews δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει αν τα στοιχεία αυτά αποτελούν προιόν αλλοίωσης ή είναι αληθή και κατα συνέπεια δεν μπορούμε να τα μεταδώσουμε. Παραθέτουμε ένα εκ των Screenshots που έχει το SecNews στην διάθεσή του:

Σε επικοινωνία που είχε το SecNews με τον hacker που υπέδειξε η έρευνα του 13χρόνου σε συνεργασία με τους Έλληνες υποστηρικτές των Anonymous, μας επιβεβαιώσε οτι τα screenshot-αποδείξεις που έχουμε στην διάθεσή μας είναι αληθινά, αλλά δε επιθυμεί ουδεμία κοινοποίηση του ψευδωνύμου του κάτι που θα σεβαστούμε στο ακέραιο.

Οι σχετικές πληροφορίες που τέθηκαν στην διάθεσή μας, κάνουν εδώ και αρκετές ώρες τον γύρω του διαδικτύου και έχουν κοινοποιηθεί σε ανοικτές πηγές, forums και κοινωνικά δίκτυα.

Το SecNews έχει αναρτήσει κατα καιρούς επιθέσεις του hacker dionuchc και έχουμε σχηματίσει ιδία άποψη σχετικά με το γνωστικό επίπεδο του εν λόγω παιδιού (μη ξεχνάμε 13 ετών). Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι που τέθηκαν στην διάθεσή μας (αν και εφόσον αληθεύουν) υποδυκνείουν ότι ο 13χρόνος βρισκόταν σε έντονη ψυχολογική πίεση (cyber bullying – γίνεται λόγος από τρίτους που μιλούν με τον 13χρόνο και για φυλάκιση 2 ετών/ή 6 μηνών με αναστολή κ.α.). Καλούμε τις Ελληνικές δικαστικές και αστυνομικές αρχές που διερευνούν την υπόθεση του 13χρόνου σχετικά με τις κυβερνοεπιθέσεις, να λάβουν ιδιαίτερα σοβαρά υπόψη τους τα καταγγελόμενα.

Πρόκειται για ένα παιδί (μην ξεχνάμε 13ετών) που πιθανόν να ενεπλάκει σε μια δικαστική περιπέτεια,για λόγους που δεν μας είναι γνωστοί αλλά ίσως διαφαίνονται από τους αποκαλυπτικούς διαλόγους. Η Ελληνική πολιτεία και τα αρμόδια όργανά της (Διώξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και Δικαστικές αρχές) πρέπει να προστατέψουν ΑΜΕΣΑ με τους μηχανισμούς που διαθέτουν τον ανήλικο και που σε τέτοιες περιπτώσεις έχουν αποδείξει οτι το επιτυγχάνουν εξαιρετικά

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.