Οι Anonymous  δεν φοβούνται να τα βάλουν με τα “μεγάλα παιδιά”, και το κάνουν για άλλη μια φορά.  Αυτή τη φορά, απελευθερώνουν 1.7GB αρχεία από το Γραφείο  δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτών, συμπεριλαμβανομένης ολόκληρης της βάσης δεδομένων του οργανισμού, καθώς και των εσωτερικών e-mails.

Δεν είναι σαφές ποια είναι η πρόθεση σε αυτή την περίπτωση, με το Γραφείο  Δικαιοσύνης είναι ένα μικρό μέρος του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης που παρέχει στατιστικά στοιχεία σχετικά με την εγκληματικότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η θέση δημοσιεύτηκε στο AnonNews δεν ξεκαθαρίζει πολλά για την επίθεση, ωστόσο, φαίνεται ότι η δημοσίευση είναι μια ομαδική κίνηση που εκφράζει την περιφρόνηση κατά της αμερικανικής κυβέρνησης.

Δεν είμαστε εντελώς σίγουροι για το τι υπάρχει στο αρχείο, που έχει ήδη ανέβει σε δημοφιλή τα torrent sites, εκτός από μια βάση δεδομένων και εσωτερικών μηνυμάτων, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να είναι τα προσωπικά στοιχεία των εγκληματιών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το υπουργείο Δικαιοσύνης παραδέχθηκε σήμερα σε Δελτίο Τύπου ότι ένας ή περισσότεροι χρήστες είχαν πρόσβαση σε ένα διακομιστή που τους ανήκει και ότι σε αυτόν εκτελούσαν έρευνα.

Άλλες σημαντικές κυκλοφορίες από τους Anonymous περιλαμβάνουν τη διαρροή του κωδικού της Symantec στο διαδίκτυο, καθώς και την δημοσίευση εσωτερικών e-mail του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Οι Anonymous επίσης πραγματοποίησαν  μια DDOS attack (denial of service) στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ νωρίτερα σαν αντίδραση για το κλείσιμο του Megaupload.

 

Η επίσημη ανακοίνωση των Anonymous αναφέρει:

“Σήμερα δημοσιεύουμε 1.7GB δεδομένων που μέχρι τώρα ανήκαν στην υπηρεσία στατιστικών στοιχείων του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων εσωτερικών emails και ολόκληρης της βάσης δεδομένων. Το χαρήκαμε όταν έριξαν την ιστοσελίδα, δείχνοντας ξεκάθαρα το φόβο τους για αυτό που συνέβη. “

via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.