Ο Διευθύνων σύμβουλος της Advanced Micro Devices, δήλωσε ότι τα πρώτα πρωτότυπα των προϊόντων με βάση την κωδική ονομασία “Temash” ultra – low power ΑPU που θα παρουσιαστούν στην Consumer Electronics Show το επόμενο έτος. Το πιο πιθανό, οι επιδείξεις θα είναι ιδιωτικές και θα γίνονται μόνο για τους συνεργάτες της εταιρίας, καθώς το τσιπ κατά πάσα πιθανότητα θα βγει στην αγορά επίσημα αργότερα μέσα στο έτος.

“Στόχος μας είναι μια καινούρια κατηγορία πελατών, όπως αυτών των low- power pc και φυσικά των tablet. Θα λανσάρουμε την Temash και Kabini αρχιτεκτονική το επόμενο έτος. Θα είναι μια καλή χρονική στιγμή και θα δείτε κάποια δείγματα στην CES.” Δήλωσε ο Rory Read, διευθύνων σύμβουλος της AMD στο Credit Suisse Technology Conference.

 

Προηγουμένως η AMD δήλωσε ότι θα αναδείξουν μια σειρά από media και business tablet υιοθετώντας την τρέχουσα γενιά των Z-60 “Hondo” APUs στην CES. Τα προϊόντα αυτά είναι πολύ πιθανό να αρχίσουν να πωλούνται αμέσως μετά τις πρώτες δημόσιες επιδείξεις για τους καταναλωτές κατά τη διάρκεια του Consumer Electronics Show στις αρχές του 2013.

Αντίθετα, οι συσκευές που βασίζονται σε Kabini και Temash θα φθάσουν στην αγορά αργότερα το 2013, αφού πρώτα η AMD δώσει τα επόμενης γενιάς APUs της στους συνεργάτες της κι αρχίζουν να παράγουν μαζικά φορητούς υπολογιστές και ταμπλέτες.

Οι AMD Kabini θα διαθέτουν έως και τέσσερις πυρήνες x86 με βάση την Jaguar μικρο-αρχιτεκτονική, νέας γενιάς κάρτα γραφικών, καθώς και μια σειρά από βελτιώσεις που σχετίζονται με την επεξεργασία και ετερογενή αρχιτεκτονική του συστήματος. Το πιο σημαντικό, θα ενσωματωθούν στους Kabini Ι/Ο δυνατότητες παράλληλα με ένα νέο ελεγκτή μνήμης, ο οποίος θα απλοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τα σχέδια των netbooks, των ultra-thin notebooks κι άλλες συσκευές χαμηλής ισχύος. Οι Kabini και Temash γενικά θα μοιάζουν, με τους δεύτερους να προορίζονται για τα tablet. Και οι δυο θα είναι “κομμένοι” στα 28nm.

Προκειμένου να βελτιώσει σημαντικά τις επιδόσεις της Jaguar APU, έναντι των Bobcat-powered chip, η AMD αποφάσισε να πάει σε σχεδόν όλες τις λογικές κατευθύνσεις: να αυξηθεί η ποσότητα των πυρήνων, την ενίσχυση της ταχύτητας, πρόσθεσε υποστήριξη για τις σύγχρονες εντολές και το ποσό αύξησης των εκτελεσθέντων εντολών ανά ρολογιού (IPC). Η AMD αποφάσισε επίσης να βελτιώσει την ενεργειακή απόδοση μέσω του επανασχεδιασμού της μονάδας σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας σε idle. H Jaguar architecture διαθέτει SSE4.1, SSE4.2, AES, PCLMUL, AVX, BMI, F16C καθώς και MOVBE. Εισάγει επίσης 128-bit floating point unit (FPU), με βελτιώσεις και την υποστήριξη 256-bit AVX σετ εντολών. Η AMD θα εφαρμόσει μια νέα CC6 κατάσταση με ακόμη μεγαλύτερο deep sleep για την οικονομία ενέργειας, όπου ο κάθε πυρήνας είναι σε θέση να το κάνει ανεξάρτητα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.