Εάν έχετε κάνει έστω και την πιο “μικρή” μοντίφα στο smartphone σας, τότε σίγουρα θα έχετε περάσει από ένα “μικρούλι” site που λέγεται xda developers. Εκεί λοιπόν, εκτός των άλλων, ασχολούνται και με ένα smartphone που δεν λέει να πεθάνει!! Καλά καταλάβατε, μιλάμε για το, θρυλικό πλέον, HTC HD2. Αυτό το smartphone, όταν βγήκε στην αγορά, το 2009, ήρθε με τα Windows Mobile 6.5 εγκατεστημένα. Έκτοτε έχει λάβει διάφορα λογισμικά συστήματα, από Android, μέχρι και Windows Phone 7.8.Τώρα, η Dark Forces Team, γνωστή στους κύκλους του hacking, κατάφερε και εγκατέστησε και τα WP8 στο HD2. Λεπτομέρειες για το πώς το κατάφεραν δεν έχουμε, παρά μόνο μερικές φωτογραφίες που πόσταραν στο forum του site τους. Σε αυτές αναφέρεται και το όνομα “Cotulla”, που μας δίνει ακράδαντα στοιχεία ότι οι φωτογραφίες δεν είναι προϊόν montage, αλλά είναι πραγματικές. Ο Cotulla είναι γνώστης του αντικειμένου, και έχει βάλει την “υπογραφή” του σε διάφορα hacking projects που θεωρούνται από δύσκολα έως ακατόρθωτα.

Αυτές οι πληροφορίες πρέπει να χαροποιούν πολλούς απογοητευμένους, από τη Microsoft, χρήστες με Windows Phone 7, αφού η εταιρία ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι δεν θα αναβαθμιστούν σε WP8, αλλά σε WP7.8.

Αν και έχουμε πολύ χρόνο ακόμα για μια πλήρως λειτουργική και αξιόπιστη ROM με Windows Phone 8 για τις “παλιές” συσκευές, θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και χαρούμενοι που η hacking κοινότητα κατάφερε αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει μια εταιρία-κολοσσός.

via 1, 2

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.