Το ότι η Nokia ετοιμάζει ένα tablet με Windows RT είναι γνωστό. Εδώ και αρκετούς μήνες έχουμε ακούσει φήμες ότι η Σουηδική εταιρία ετοιμάζει ένα tablet αντίστοιχο του Surface με οθόνη 10,1”. Μάλιστα παλαιότερα είχαν διαρρεύσει και σκίτσα που εμφάνιζαν το Nokia tablet να έχει παρόμοιο σχεδιασμό με τα Lumia 900 και 920.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες που έφερε στην επιφάνεια ο Tom Warren από το TheVerge.com η νέα αυτή συσκευή πρόκειται να βγει στην αγορά στις αρχές του 2013. Από χαρακτηριστικά, το tablet αναμένεται να έχει θύρες HDMI και USB, μια οθόνη 10,1” ίδιας τεχνολογίας με αυτή του Surface καθώς και συνδεσιμότητα 3G.

Ένας από τους τομείς που δίνει μεγαλύτερη έμφαση η εταιρία, είναι αυτός της αυτονομίας της μπαταρίας. Αναμένουμε τη μπαταρία να κρατάει για 10 ώρες περίπου, αλλά έμφαση δίνεται κυρίως σε ένα κάλυμμα οθόνης, που θα ενσωματώνει μια έξτρα μπαταρία. Το κάλυμμα αυτό θα εκτελεί και χρέη stand, ενώ ενσωματώνει επίσης ένα πλήρες πληκτρολόγιο, καθώς και 2 θύρες USB.

Επιπλέον, η Nokia ενσωματώνει μια λειτουργία fast charge που θα επιτρέπει στο χρήστη να φορτίσει το tablet του στο 50% της μπαταρίας μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, για εκείνες τις φορές που πρέπει να αποχωριστείς το γραφείο και η μπαταρία είναι στα τελειώματα!!

Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές, η Nokia, αρχικά θα παράγει ένα μικρό αριθμό από αυτό το tablet, αφού υπάρχουν σκέψεις για ένα αντίστοιχο tab με Windows 8. Πάντως, η πρώτη τέτοια συσκευή που θα βγει στην αγορά θα φοράει επεξεργαστή ARM, και πιθανότατα να κάνει την εμφάνισή της στο MWC τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.