Νέες φήμες ήρθαν στην επιφάνεια για την επομένη γένια της πετυχημένης παιχνιδοκονσόλας της Microsoft, Xbox.  Το περιοδικό Xbox World σε άρθρο του, στο οποίο αναφέρει πληροφορίες για το νέο Xbox, οι  όποιες προέχοντα από developers που έχουν στα χέρια τους το dev kit με κωδική ονομασία “Durango”. Το “Durango” είναι το κωδικό όνομα που χρησιμοποιεί εσωτερικά η Microsoft μέχρι να ανακοινώσει το όνομα του επόμενου Xbox.

Συμφώνα με το άρθρο του περιοδικού, το επόμενο Xbox θα “σκοτώνει”. Στη βάση έχουμε ένα πολύπλοκο σύστημα από CPU και GPU, με την CPU να αποτελείται από 4 hardware πυρήνες, οι όποιοι θα λειτουργούν σαν 16!! Όσον αφόρα την GPU, θα έχει ενσωματωμένες 2 κάρτες γραφικών σε μια διάταξη CrossFire, άλλα συμφώνα με το TechRadar δεν θα λειτουργούν όπως στους υπολογιστές, αναλαμβάνοντας 1 frame η κάθε μια, άλλα θα λειτουργούν σε αρμονία σχεδιάζοντας διαφορετικά στοιχειά στο ίδιο frame.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι το νέο Xbox, πιστεύεται ότι θα υποστηρίζει 1080p 3D περιεχόμενο.

Τέλος, στα βασικά χαρακτηριστικά, θα υπάρχουν και 8GB μνήμης RAM που συνοδεύουν αυτό το πολύπλοκο set CPU και GPU, ενώ και η CPU και η GPU θα κατασκευάζονται από την AMD, με την GPU να είναι της σειράς Radeon 7000.

Φυσικά το νέο Xbox θα υποστηρίζει ένα νέο ανιχνευτή κίνησης, το Kinect 2.0, που συμφώνα με τις φήμες θα μπορεί να αναγνωρίζει έως 4 άτομα ταυτόχρονα, ενώ θα μπορεί να διακρίνει ακόμα και τις κινήσεις των δάχτυλων!!

Στα λοιπά χαρακτηρίστηκα έχουμε augmented reality, κατευθυνόμενο 3D ήχο, TVout & TVin θήρες, πολύ πιθανόν να δούμε και ένα ενσωματωμένο Bluray Drive, ενώ προς το τέλος της ζωής της επόμενης κονσόλας ίσως δούμε και ένα ζευγάρι γυαλιών να κάνουν την εμφάνιση τους, όχι πολύ διαφορετικά από τα Google Glasses.

Συμφώνα με αυτές τις φήμες βλέπουμε το νέο Xbox να κοιτάει στα μάτια το επερχόμενο PS4 της Sony. Όπως και να έχει όμως το μέλλον προβλέπεται χαρωπό για τους φίλους του gaming σε οποίο camp και αν ανήκουν!!

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.