Το MaKey MaKey είναι μια νέα και απλή πλακέτα που σας επιτρέπει να μετατρέψετε οποιαδήποτε επιφάνεια σε μια συσκευή εισόδου για τον υπολογιστή σας. Με άλλα λόγια μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας πιανο-σκάλες, ένα gamepad με πλαστελίνες, ή ακόμα και ένα ανθρώπινο συνθεσάιζερ.
Αυτό δημιούργησαν 2 PhD μαθητές στο MIT Media Lab, διαθέτοντας το στο Kickstarter για να απογειώσουν το project τους. Η υπερβολικά μικρή πλακέτα, συνδέεται με τον υπολογιστή σας μέσω USB και χρησιμοποιεί αριθμό μεταλλικών κλιπ για να συνδεθεί με άλλα αντικείμενα.
 
Επειδή κάνει προσομοίωση ενός USB πληκτρολογίου και ποντικιού, δεν απαιτούνται drivers ή εισαγωγή κώδικα. Μπορεί όμως να λειτουργήσει ως Arduino, άμα επιθυμήσετε να ασχοληθείτε στο μέλλον με εισαγωγή κώδικα. Η πλακέτα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Kickstarter, με $35 να χρειάζονται ώστε να διασφαλιστεί το δικό σας. Ο στόχος των 25.000 δολαρίων  είναι κοντά στο να επιτευχθεί (σήμερα μετρούσε 24.024 ), με 28 μέρες να απομένουν.
[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rfQqh7iCcOU]

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.