Τελικά οι δημοσιεύσεις στο Facebook μπορεί να αποδειχτούν ιδιαίτερα επικίνδυνες. Αυτό διαπίστωσε ο ινδονήσιος δημόσιος υπάλληλος Alexander Aan ο οποίος αρχικά αντιμετώπιζε ποινή πενταετούς φυλάκισης.

Το λάθος του ήταν ότι δημιούργησε μια σελίδα με θέμα τον αθεϊσμό και μάλιστα δήλωσε σε αυτή ότι «ο θεός δεν υπάρχει».

Οι συμπατριώτες του όμως δεν εκτίμησαν ιδιαίτερα τις υπαρξιακές του ανησυχίες. Σχεδόν αμέσως εισέβαλαν στην υπηρεσία όπου εργαζόταν και τον ξυλοκόπησαν άγρια.

Ταυτόχρονα τον συνέλαβε και η αστυνομία καθώς η αθεΐα στην Ινδονησία θεωρείται παράνομη. Ενώ μπορεί κάποιος να ακολουθεί όποια θρησκεία επιθυμεί, δεν μπορεί ούτε να δηλώνει άθεος, ούτε φυσικά να παρακινεί τρίτους να εγκαταλείψουν την πίστη τους.

Δυστυχώς γι’ αυτόν, το δικαστήριο δεν φάνηκε ιδιαίτερα επιεικές. Τον καταδίκασε σε φυλάκιση 30 μηνών ενώ είναι άγνωστο αν θα μπορέσει να κάνει έφεση.

via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.