Όταν ένας κατασκευαστής ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα smartphone ή tablet, πολλά πράγματα αποτελούν παράγοντες για απόφασή σχετικά με το πώς να τιμολογήσει το προϊόν. Ενώ συνήθως η σκέψη για την τιμολόγιση είναι για το hardware το λογισμικό μπορεί επίσης να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Ένας κατασκευαστής μπορεί να πάρει το Android (χωρίς το Google Apps) ως ελεύθερη επιλογή ανοικτού κώδικα, ενώ το κόστος αδειοδότησης μπορεί να είναι σημαντικό για πλατφόρμες όπως τα Windows Phone, το οποίο ”παίζει” μέχρι και $ 30 ανά συσκευή. Με τα Windows 8 στον ορίζοντα, θα δούμε το νέο λειτουργικό σύστημα να έρχεται στα tablet , με τη μορφή των Windows RT. Η τελευταία φήμη δείχνει ότι η αδειοδότηση της Microsoft για το RΤ θα μπορούσε να είναι υπερβολική, ακόμη και σε σύγκριση με τα Windows Phone, απειλώντας να ανεβάσει τις τιμές αυτών των συσκευών.

Υποθετικά, ανά μονάδα η χορήγηση αδειών για τα Windows RΤ θα κοστίσει μεταξύ $ 80 και $ 95 δολάρια. Ως εκ τούτου, θα μπορούσαμε να αναμένουμε να δούμε τσιμπημένες για όλα τα tablet ακόμη και εκείνα με συγκριτικά χαμηλότερο hardware.Ορισμένες εκτιμήσεις φαίνονται να εκτόξευται η κατώτατη τιμή πάνω από $ 500.

Αυτό θα μπορούσε να είναι μια επικίνδυνη κίνηση της Microsoft, αν και εξίσου μπορεί να βοηθήσει στην εδραίωση της αντίληψης των Windows 8 σαν ακριβότερη και καλύερη  επιλογή από το Android? Μετά από όλα, η Apple άλλωστε έχει δείξει πως οι υψηλότερες τιμές δεν μειώνουν απαραίτητα τις πωλήσεις, εφ ‘όσον οι καταναλωτές τις εξομοιώνουν με υψηλής ποιότητας προϊόντα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. καλα τα λες αλλα εισαι λαθος, οπως κ οι λοιποι που εγραψαν γ αυτο το θεμα σε ξενα sites.
    κατ’αρχας, το windows RT δεν ειναι λογισμικο για tablet μονο, θα ειναι εγκατεστημενο κ σε πολλα laptop/hybrids τυπου transformer prime κλπ… τρεχει ακριβως τις ιδιες εφαρμογες με τα 8 (οσον αφορα τις καινουργιες, γτ οι παλιες θελουν να τις ξαναγραψεις απο την αρχη για τους ARM επεξεργαστες, κ η microsoft δεν σε αφηνει…)
    2ον τα win RT ερχονται με προεγκατεστημενο το office, το οποιο μπορει να κοστιζει μεχρι κ 125€, οποτε τα 80-95$ μου φαινονται απολυτως λογικα!!
    3ον οι win RT συσκευες αντικαθηστουν πλεον τα netbooks τα οποια με πολυ πιο ακριβο hardware + το κοστος μιας κοπιας full windows, εφταναν στην αγορα στα 250-500€, οποτε οι RT συσκευες θα μπορουν να κοστιζουν και κατω απο 200$ γτ το h/w κοστιζει λιγοτερο απο το h/w των netbooks.
    εγω, παντως στα 200-300€ προτιμω win RT συσκευη απο οποιαδηποτε android ‘η iOS συσκευη. ειναι πολυ περισσοτερο OS, απο τα αλλα…

  2. ναι Αλεξ αλλα εδω λεμε μονο για τα tablets που η ενημερωση που υπαρχει μεχρι τωρα ειναι οτι θα ειναι ARM τυπου
    το κοστος 80-95 ειναι δολλαρια εδω θα φτασει με ιδια αντιστοιχια ευρω και οχι το ακριβες αντιτιμο δηλαδη 80-95 ευρω
    οι νεες ταμπλετες με τα hardware που μπαινουν τωρα στην αγορα (μιλαμε οτι θα παιζουν απο tegra 3 και πανω)πιθανολογω οτι θα πανε αρκετα τσιμπημενα
    παντως και εμενα προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι θα παρω κατι σε windows tablet παρα android ,με ευσεβη ποθο να γινουν καποια στιγμη και dual boot ( windows -android )και να ενωσεις πολλες συσκευες

  3. Τα πάντα έχουν να κάνουν με τις εφαρμογές. Η αλήθεια είναι ότι το Android με έχει βολέψει απίστευτα σαν λογισμό για smartphones. Απ’ την άλλη τα tablets είναι άλλη κατηγορία.Ανάμεσα στα desktop-based λογισμικά και τα smartphone-based λογισμικά υπάρχει ακόμα τεράστιο χάσμα και ίσως τα windows 8 RT, έρχονται να καλύψουν αυτό το κενό. Ακόμη έχω πολλές απορίες για το τι ακριβώς θα αποτελέσουν τα windows rt. Και ειδικότερα αν θα μπορώ πχ. να παίζω pc-games στη ταμπλέτα μου. Παρ’ όλα αυτά τα θεωρώ ευπρόσδεκτα και σίγουρα θα έδινα κάτι παραπάνω αν άξιζαν πραγματικά. Απ την άλλη τα windows έγιναν δημοφιλή διότι μπορούσαν να μπουν σε μια πληθώρα desktop και laptop, ανεξαρτήτου hardware. Κάτι το οποίο δεν φαίνεται να κάνει στα windows phone της η Microsoft και είναι κάτι το οποίο με έχει προβληματίσει. Στο μέλλον θα έχουμε ίδιες συσκευές, φορώντας το ίδιο hardware, και απλά θα αλλάζει η εξωτερική εμφάνιση κάθε συσκευής ή θα έχουμε πολλές και διαφορετικές συσκευές με διαφορετικά χαρακτηριστικά αναλόγως τις ανάγκες του κάθε καταναλωτή ? Είναι ερωτήματα που ο χρόνος θα τ’ απαντήσει. Μη ξεχνάμε ότι από πίσω έχουμε μια apple και μια google, που ετοιμάζουν κι αυτοί το επόμενο βήμα για την ενοποίηση desktop κι tablet/ smartphone. Let the Game begin…

  4. Nα δωσω και εγω τον οβολο μου. Για αρχη τα Windows 8 θα αποτύχουν στο desktop. Ειναι μεγαλη αλλαγη σε σχεση με τα 7αρια και ειναι βολικα σε multitouch οθονες που δεν εχει σχεδον κανενας. Θελει πολυ customazation για να γινουν οπως τα 7 και ο κοσμος δεν καθεται να το κανει. Σχετικα με τα Tablet θα πρεπει να βρει devs να γραψουν εφαρμογες για tablet και δεν ξερω αν θα το κανει. Ποσο μαλλον οταν τα WP πανε κατα διαολου και δεν αποφερουν στους Devs τα αναμενωμενα. Γενικα θα δουμε μια στροφη του κόσμου προς το λινουξ όπως τοτε με τα vista, που εμαθε πολυς κοσμος το ubuntu. Απο την αλλη αν στα tablet έχω τους περιορισμους που εχει στα WP τοτε σιγουρα δεν θα πανε καλα… Προσωπικα μακαρι να πετυχει να αυξηθει ο ανταγωνισμος και να πεσουν οι τιμες, να εχουμε και πιο γρηγορα updates και καλυτερη υποστηριξη. Αλλα εχει μεινει ήδη 2.5 χρονια πισω στα Tablet, ειναι με μηδενικες εφαρμογες για Tablet, και δυσκολα θα δουμε φθηνα Win 8 RT tablets γιατι έχουν υψηλες απαιτησεις σε HW. Προσωπικα εκανα την χαζομαρα και πηρα netbook και σερνεται ελεινα. Δεν θα ήθελα το ιδιο και στο tablet μου… Εκτος αν δωσουν δυνατο HW σε πολυ χαμηλη τιμη.

    @C.Prevedoros η Αsus ανακοινωσε dual boot android – win 8 😉

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.