Χωρίς καμιά αμφιβολία η Valve Software έφερε την επανάσταση όσο αναφορά το PC Gaming με την πλατφόρμα του Steam. Τώρα η εταιρία έχει άλλες βλέψεις, αυτές του gaming στις κονσόλες. Αν λάβουμε υπόψη τους περιορισμούς που υπάρχουν στους τίτλους από τους ανταγωνιστές και την μεγάλη ποικιλία του Steam τότε το όλο project δεν ακούγεται άσχημο.

Ο Gabe Newell επικεφαλής της Valve έχει βλέψεις να φέρει έναν personal computer στο σαλόνι, όταν θεωρητικά όλες οι σύγχρονες τηλεοράσεις προσφερουν cloud streaming των πιο εξελιγμένων video game, που σημαίνει ότι οι κονσόλες δεν πολυχρειάζονται. Μην ξεχνάμε και την απόπειρα της Microsoft να εισάγει ένα PC στο σαλόνι στα 90’s όπου απέτυχε. Γιαυτό και παρέμεινε στο XBOX.

Φαίνεται όμως ότι η Valve έχει την μαγική συνταγή ώστε να κάνει αυτή την ανατροπή και να φέρει το PC στο σαλόνι. Αυτό θα είναι ένα εξ ολοκλήρου δικό της hardware σε μορφή κονσόλας. Παρόλα αυτά μπορεί να είναι και πιο open τύπου από τις ήδη υπάρχουσες.

“Εμείς θα το κάνουμε αλλά ευελπιστούμε να μας ακολουθήσουν και οι καταναλωτές. Το hardware της Valve μπορεί να μην είναι τόσο open- source ή ευέλικτο από ένα μέσο υπολογιστή. Σίγουρα θα είναι ένα ελεγχόμενο περιβάλλον. Θα είναι για ανθρώπους που αναζητούν μια πιο ολοκληρωμένη λύση στο σαλόνι τους. Το καλό με το PC είναι ότι μπορείς να δοκιμάσεις πολλούς συνδυασμούς και διαφορετικές λύσεις και οι πελάτες να βρουν αυτό που τους καλύπτει.” μας λέει ο κύριος Newell.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.