Image

Η κορεάτικη εταιρεία το πρώτο τρίμηνο έχει πουλήσει 93,5 εκατ. συσκευές

Τέλος στην εποχή της κυριαρχίας της Nokia στην κατασκευή κινητών τηλεφώνων έβαλε η Samsung, καθώς τα κινητά της κορεατικής εταιρείας προτιμούνται ολοένα και περισσότερο από τους αγοραστές. Η πρωτοκαθεδρία της Nokia κράτησε 14 ολόκληρα χρόνια και ο παραγκωνισμός της από τη Samsung ήρθε σε μια περίοδο που το καμάρι των Φινλανδών αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Αυτόν τον μήνα, αφότου η εταιρεία εμφάνισε απώλειες στο πρώτο τρίμηνο του χρόνου, η πιστοληπτική ικανότητα της Nokia υποβαθμίστηκε από τον οίκο Standard & Poor’s στην κατηγορία «σκουπιδιών», ενώ σε αντίστοιχη υποβάθμιση της εταιρείας είχε προχωρήσει και ο οίκος αξιολόγησης Fitch λίγες μέρες νωρίτερα.

Παράλληλα με την πτώση της Nokia όλο αυτό το διάστημα, η Samsung ξεπερνούσε ένα ένα τα εμπόδια προσπερνώντας ακόμη και την Apple στις πωλήσεις smartphones και κερδίζοντας ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι στην αγορά των κινητών τηλεφώνων.

Την ανοδική πορεία της Samsung προς την κορυφή και τον παραμερισμό της Nokia και της Apple κατέγραψαν οι άνθρωποι της εταιρείας Strategic Analysis και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο αναλυτής Ματ Εβανς: «Η επιτυχία των smart­phones της Samsung το πρώτο τρίμηνο ήταν η άλλη όψη της απογοήτευσης της Nokia».

Η Samsung (που εκτός των άλλων είναι και η μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας ως προς τις πωλήσεις) σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Strategic Analysis έχει πουλήσει 93,5 εκατομμύρια συσκευές κινητών μόνο το πρώτο τρίμηνο, αριθμός που της εξασφαλίζει το 25,4% της παγκόσμιας αγοράς κινητών.

Ετσι άφησε κατά πολύ πίσω της τη Nokia, η οποία με πωλήσεις 82,7 εκατ. συσκευών κατέχει το 22,5% της αγοράς, αλλά και την Apple η οποία ακολουθεί με 9,5%. Οσον αφορά τα smartphones, το πρώτο τρίμηνο η Samsung πούλησε 44,5 εκατομμύρια συσκευές καταλαμβάνοντας έτσι το 30,6% της αγοράς, ενώ η Apple πούλησε 35,1 εκατομμύρια συσκευές παίρνοντας το 24,1% της αγοράς.

via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.