Η μάχη της πατέντας καλά κρατεί ανάμεσα σε Samsung και Apple. Την Τρίτη η κορεάτικη εταιρία κατέθεσε τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να προστεθεί και το iPhone 5 στην υπάρχουσα αγωγή κατά της εταιρίας του Cupertino.

Η Samsung κατηγορεί την τελευταία συσκευή της Apple για παραβίαση οκτώ πατεντών, για τις οποίες έχει μηνύσει την Apple για τα Apple New iPad, iPad 2. iPhone 4S, iPhone 4 και iPod Touch.

«Το iPhone 5 έχει την ίδια λειτουργικότητα που έχουν οι προηγούμενες εκδόσεις , για τις οποίες η Apple ήδη κατηγορείται, έτσι η αγωγή είναι η ίδια με τις προηγούμενες περιπτώσεις παραβίασης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.»

Για να δικαιολογήσει την προσθήκη του iPhone 5 στην  προηγούμενη αγωγή, η Samsung δηλώνει στην τροπολογία της: «Δεν μπορούσαμε να γνωρίζουμε εάν η φημολογούμενη συσκευή θα έκανε χρήση των πατενταρισμένων τεχνολογιών, όταν καταθέταμε τους ισχυρισμούς μας στις 15 Ιουνίου. Το προϊόν δεν ήταν στην αγορά εκείνη τη στιγμή και δεν θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στα ισχυρισμούς ».

Παρ ‘όλα αυτά, η Samsung είχε ήδη απειλήσει να μηνύσει την Apple για το iPhone 5 αυτόν τον μήνα. Και προηγούμενες εκθέσεις έδειξαν ότι η Samsung είχε προγραμματιστεί να προσθέσετε το iPhone 5 στον κατάλογο των παράνομων συσκευών της Apple μόλις επιβεβαίωσε ότι είχε το smartphone 4G LTE δυνατότητες.

Η είδηση έρχεται μόλις ένα μήνα μετά από τότε που η κριτική επιτροπή των ΗΠΑ έκρινε την  Samsung ένοχη για παραβίαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας σχετικά με τον  σχεδιασμό προϊόντων της Apple. Η κριτική επιτροπή αποφάσισε πως Samsung οφείλεται στην Apple κοντά στα 1,05 δισεκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.