Η Samsung εργάζεται ήδη πάνω στον διάδοχο του δημοφιλούς Galaxy S3. Ορισμένες πηγές ισχυρίζονται ότι τεχνολογικός κολοσσός της Νότιας Κορέας δημιούργησε πρόσφατα μια δοκιμαστική έκδοση ενός επεξεργαστή 28nm τεχνολογίας High-K Metal Gate (HKMG) με κωδική ονομασία “Adonis” που μάλλον θα βρίσκεται μέσα στην επομένη γένια του Galaxy S.

Το τετραπύρηνo chip, που πιθανότατα ονομάζεται Exynos 5400, χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική της ARM, Cortex A15, και θα ενσωματώνει μια “Δυνατή” GPU που σύμφωνα με πληροφορίες, θα καταναλώνει χαμηλά ποσά ενέργειας. Ο επεξεργαστής της Samsung, Exynos 5250, επίσης χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική Cortex A15 αλλά είναι χτισμένος στην μεγαλύτερη και λιγότερο αποτελεσματική πλατφόρμα των 32nm.

Η διαδικασία HKMG επιτρέπει στην κατασκευή πολύ αποδοτικών chip, αφού αποτρέπει την διαρροή ρεύματος που οφείλεται σε περιπτώσεις υπερβολικής σμίκρυνσης. Αυτό είναι ένα βασικό πρόβλημα που σχετίζεται με τις διαδικασίες συρρίκνωσης που παρουσιάζονται κατά την παραδοσιακή επεξεργασία του SiON (διαδικασία επεξεργασίας πυριτίου).

Πιστεύεται ότι ο Exynos 5400 θα μπει σε μαζική παραγωγή στο τέλος του 2012/αρχες του 13. Εάν η Samsung παραμένει με το χρονοδιάγραμμα της, θα έχουμε τον πρώτο επεξεργαστή που απευθύνεται σε φορητές συσκευές στην αγορά που χρησιμοποιεί τη διαδικασία παρασκευής 28nm HKMG. Αν όλα πάνε καλά, ενδέχεται να δούμε το Galaxy SIV τον Απρίλιο ή Μάιο.

Η εταιρεία αναλυτών “Strategy Analytics” είπε ότι η Samsung κατατάσσεται δεύτερη στην αγορά επεξεργαστών για φορητές συσκευές με μερίδιο αγοράς 25,9% κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2012, με πρώτη την Qualcomm με ποσοστό 38,8%. Ενδιαφέρον έχει να δούμε πώς θα αλλάξουν αυτά τα στοιχεία στο τρίτο τρίμηνο και μετά, αφού η  Samsung ξεκινήσει την μαζική παραγωγή του Exynos 5400.

via

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.