Πριν λίγο καιρό είχαμε μάθει πως η Samsung προσπαθεί να πιέσει τα όρια της τεχνολογίας OLED. Τον περασμένο Ιούλιο είδαμε την εταιρία να δουλεύει με την τεχνολογία Fine Metal Mask (FMM) για να πετύχει μεγαλύτερη πυκνότητα σε pixels φτάνοντας τα 350ppi. Σήμερα μαθαίνουμε πως έχει ξεκινήσει να εργάζεται σε οθόνες ClorOLED.

Η Samsung φαίνεται να δουλεύει πάνω σε μια 5.8 ιντσών οθόνη με σκοπό να την κυκλοφορήσει μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.  Αυτό που είναι ενδιαφέρον σχετικά με τις ClorOLED οθόνες, είναι πως οι φήμες λένε για αναδιάταξη των subpixels. Ξεχάστε τα πάντα για την προσπάθεια των pentile να αυξήσουν την ποιότητα, σύμφωνα με τις φήμες, οι ClorOLED θα έχουν 16 subpixels. Δεν ξέρουμε πώς θα γίνει αυτό, αλλά μιλάμε για οθόνες απαράμιλλης ποιότητας με αυξημένη καθαρότητα και πιθανότατα μεγαλύτερο χρωματικό εύρος.

Είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε τι γίνεται και για αυτό το λόγο είμαστε και πολύ επιφυλακτικοί σχετικά με αυτές τις φήμες. Θα περιμένουμε απλά να υπάρξουν αναλυτικότερα στοιχεία σχετικά με τις ClorOLED γιατί μέχρι στιγμής φαίνονται λιγάκι υπερβολικά τα όσα ακούμε.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.