Panasonic-TX-P42G30E-1440-0583859

Η Panasonic αποκάλυψε ότι σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να σταματήσει την παραγωγή τηλεοράσεων πλάσμα στο επόμενο έτος. Αυτό αποδεικνύεται με τις πωλήσεις όπου γενικά είναι κατώτερες των προσδοκιών.

Το 2008 η Pioneer κατασκεύασε μια από τις καλύτερες πλάσμα τηλεοράσεις, την Elite Kuro PRO-111FD, όπου ακόμα και σήμερα θεωρείτε κορυφαία. Βγάζοντας την καλύτερη τηλεόραση στην αγορά δεν αποδείχτηκε κερδοφόρο καθώς η Pioneer σταμάτησε την παραγωγή τηλεοράσεων το 2009.

kuro

H Panasonic είναι περισσότερο γνωστή για τις τηλεοράσεις plasma παρά οτιδήποτε άλλο, και έχει αποδείξει ότι με το κορυφαίο μοντέλο της την vt50, καμία LCD-Led δεν μπορεί να φτάσει την ποιότητα εικόνας της, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.

Φέτος θα κυκλοφορήσει η σειρά 60 της Panasonic plasma, με το καλύτερο μοντέλο της την ZT60 θα είναι σίγουρα στα κορυφαία μοντέλα τηλεοράσεων της αγοράς, αν βέβαια εξαιρέσουμε τις OLED όπου έτσι και αλλιώς απευθύνονται σε μικρό αγοραστικό κοινό λόγω τιμής.

Ο Henry Hauser, αντιπρόεδρος της Panasonic της βόρειο Αμερικής τόνισε ότι ίσως να μην υπάρξει νέα γενιά plasma του χρόνου, και η ZT60 να είναι το τελευταίο μοντέλο της σειράς. Επίσης είπε ότι δεν θα υπάρχει εξαιρετικά μεγάλο τεχνολογικό άλμα του χρόνου, και μάλλον θα στραφούν σε 4k TV’s παρά σε OLED.

panasonic-tx-p60zt60

To 2012 οι πωλήσεις σε Plasma τηλεοράσεις έπεσαν κατά 21% και απέφεραν το 1/4 των κερδών σε σχέση με τις συνολικές πωλήσεις τηλεοράσεων της Panasonic, αυτό δείχνει την αυξανόμενη ζήτηση στις LCD. Το Νοέμβριο του 2012 η Panasonic ανακοίνωσε ότι θα απολύσει 10000 εργαζομένους της μέχρι το τέλος του 2013, πέρυσι είχε ήδη απολύσει άλλους 36000.

Παρόλο που η εταιρία έκλεισε μη ζημία 197.6 δις yen (περίπου 2 δις δολάρια , το Φεβρουάριο του 2013 υπήρχε κέρδος, αν και προγνωστικά δείχνουν ότι η ζήτηση σε τηλεοράσεις έχει μειωθεί αισθητά.

Ταυτόχρονα η Κορεάτικες εταιρίες Lg και Samsung, δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις πωλήσεις των Plasma τηλεοράσεων τους. Η Samsung είναι πρώτη κατασκευάστρια εταιρία τηλεοράσεων στον κόσμο, πιο πολύ λόγω των LCD-LED, και των mobile οθονών, οπότε κατασκευαστικά μπορεί να καλύψει τα έξοδα κατασκευής των τηλεοράσεων Plasma.

panasonic2013specs-3

Η Panasonic ανακοίνωσε 6 μοντέλα πλάσμα της νέας σειράς 60, ενώ οι Κορεάτικες εταιρίες αρκέστηκαν με λιγότερα. Η Samsung θα παρουσιάσει τρία μοντέλα, με την ναυαρχίδα F8500, όπου θα αναμετρηθεί με την ZT60.  Επίσης η LG θα ανακοινώσει τρεις σειρές πλάσμα τηλεοράσεων, με τα μοντέλα της να μην συγκαταλέγονται καν στην high end κατηγορία.

Όσο καιρό η Samsung είναι η ηγετική εταιρία στις πωλήσεις τηλεοράσεων, τόσο η Panasonic έχει αποδείξει την καλύτερη ποιότητα εικόνα της, και πραγματικά είναι κρίμα ότι πολύς κόσμος δεν γνωρίζει την ποιότητα εικόνας που μπορεί να αποκτήσει με μια Panasonic.

Βλέποντας την κατάσταση σαν ένα παγόβουνο που είναι έτοιμο να αποκολληθεί, η στροφή πλέων για την καλύτερη ποιότητα εικόνας πάει στις OLED. Αλλά η πιο φθηνή OLED είναι στις 55″ και κοστίζει 12000$, μαζί με τα προβλήματα παραγωγής θα περάσουν αρκετά χρόνια μέχρι να θεωρηθούν mainstream.

Οπότε αν η ποιότητα εικόνας είναι πρωταρχικός στόχος για εσάς, οι Panasonic plasma μπορούν το προσφέρουν αυτό, όπου μάλιστα έχουν πολύ καλή απόδοση σε σχέση με την τιμή τους, όπως για παράδειγμα είναι η ST50.

 

Source

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.