Nokia-Logo

 

Πέρσι παρακολουθήσαμε τον μαραθώνιο αγώνα μεταξύ Apple και Samsung, με το πρόστιμο του 1 δις!! Από αυτή τη μάχη, που ακόμα συνεχίζεται, το μεγαλύτερο πλήγμα δεν ήταν το πρόστιμο, αλλά η απόφαση της Apple να σταματήσει να προμηθεύεται υλικά από την Κορεάτικη εταιρία.

Ως γνωστόν, η Samsung κατασκευάζει, εκτός από τα κινητά της και κομμάτια που πουλάει στους ανταγωνιστές της, όπως κάρτες μνήμης, επεξεργαστές, οθόνες, κάμερες, κλπ. Μία από τις εταιρίες που προμηθεύονται υλικά από τη Samsung είναι και η Nokia, που σύμφωνα με νέες φήμες πρόκειται να “κόψει” την εξάρτησή της από τον Κορεάτικο ανταγωνιστή της.

Η Φιλανδική εταιρία είχε και συνεχίζει να έχει μακροχρόνια οικονομικά προβλήματα, και στην μάχη της να εδραιωθεί και να πάρει πίσω την πρώτη θέση μεταξύ των μεγαλύτερων κατασκευαστών, πρέπει να πουλάει περισσότερες συσκευές, αλλά και να σταματήσει να πληρώνει τους ανταγωνιστές της για τα “σωθικά” των συσκευών της.

apple-samsung-600Σε μια από τις δίκες Apple vs Samsung, υπήρχαν στοιχεία ότι το κομμάτι της Samsung που κατασκεύαζε τις δικές της συσκευές, “αντέγραφε” στοιχεία από το κομμάτι που κατασκεύαζε τα ανταλλακτικά που προορίζονταν για το iPhone ή και άλλες συσκευές. Εδώ να αναφέρουμε ότι η εταιρία υποστηρίζει ότι τα δυο κομμάτια της δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους και πως “χωρίζονται” με ένα “firewall”.

Κάποιος που “γνωρίζει τα θέματα της Nokia”, και μάλλον ευθύνεται για τις φήμες αυτές, δήλωσε τα εξής:

“The ‘firewall’ between component sales and smartphones [at Samsung] is about as sturdy as a pile of kimchee.” Noting that Samsung has “a record of getting orders for next-gen components, then canceling the orders. And then they show up in a Samsung phone. When you see a Samsung (certain specialized new design for) OLED phone as you surely will, you are looking at something that was stolen from Nokia.”

via 1, 2

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.