skydrive logo

Ένα βρετανικό δικαστήριο έκρινε πρόσφατα ότι το όνομα ‘’SkyDrive’’ της Microsoft παραβιάζει το εμπορικό σήμα, το οποίο ανήκει στην British Sky Broadcasting Group (BSkyB). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η Microsoft να αναγκαστεί να αλλάξει το όνομα της cloud-based υπηρεσίας της σε όλο τον κόσμο.

microsoft-skydrive-01-700x354

Στην διευθέτηση, η οποία εκδόθηκε την Τετάρτη σημειώνεται, ότι η Microsoft δεν θα ασκήσει κάποια έφεση στην υπόθεση και η BSkyB από μέρους της θα επιτρέψει στη Microsoft να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το εμπορικό σήμα SkyDrive ”για ένα εύλογο χρονικό διάστημα”, έως ότου καταστεί δυνατή η ομαλή μετάβαση σε ένα νέο εμπορικό σήμα της Microsoft.

Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης κάποια χρηματοοικονομικά στοιχεία και διάφορους άλλους όρους αλλά ούτε η BSkyB ούτε η Microsoft αποκαλύπτουν τις λεπτομέρειες, καθώς η συμφωνία παραμένει εμπιστευτική.

Ένας εκπρόσωπος της Microsoft επιβεβαίωσε την αλλαγή του ονόματος σε μια δήλωση του

Είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι με την διευθέτηση της υπόθεσης της ονομασίας και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε την καλύτερη εξυπηρέτηση, την οποία εκατοντάδες εκατομμύρια πελάτες μας περιμένουν, προσφέροντας τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να έχετε πάντα τα αρχεία σας μαζί σας

0654.Metro-style-UI_010DA84C

Η αλλαγή της επωνυμίας του Skydrive έρχεται μόλις λίγο καιρό μετά από μια παρόμοια ευρωπαϊκή νομική διαμάχη όπου είχε πάλι η Microsoft, στην οποία επίσης συμφώνησε να σταματήσει να χρησιμοποιεί τον όρο “Metro” για το καινούργιο περιβάλλον χρήσης των Windows 8.

 

H υπόθεση βέβαια της ονομασίας ‘’Metro’’ δεν ακολούθησε ποτέ τη δικαστική οδό, καθώς η γερμανική εταιρεία Metro AG πήρε το θέμα πάνω της και επήλθε συμφωνία μεταξύ των 2 εταιριών.

 

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.