Μετά από αρκετά teaser videos που είδαμε τον τελευταίο καιρό, η LG ανακοίνωσε, το Optimus G, το οποίο, για να είμαστε ειλικρινείς, ελπίζαμε να δούμε στην IFA 2012. Λοιπόν κάλλιο αργά παρά ποτέ, η εταιρεία έδωσε στη δημοσιόητα τα χαρακτηριστικά για την ναυαρχίδα της και μπαίνει στο χορό των εντυπώσεων και του marketing για να δει αν μπορεί τελικά να τα βάλει με τον ανταγωνισμό όπως το Samsung Galaxy S III ή το HTC One Χ.

Το LG Optimus G διαθέτει Qualcomm Snapdragon S4 Pro quad-core SoC με χρονισμό στα 1.5GHz με Krait επεξεργαστή και LTE. Η οθόνη είναι 4,7-ιντσών (True HD IPSPlus) με ανάλυση WXGA (1280 x 768 pixels) και μια αναλογία 15:09(πρώτη φορά ακούμε κάτι τέτοιο). Έχει 2GB μνήμης RAM, για να υποστηρίξει το γρήγορο SoC και 32GB εσωτερική μνήμη. Το πίσω μέρος διαθέτει 13-megapixel κάμερα, ενώ υπάρχει και μία μπροστινή στα  1,3. Όλα αυτά τροφοδοτούνται από μια μπαταρία 2.100 mAh, αλλά δυστυχώς, αντί της έκδοσης Android Jelly Bean, θα τρέχει την Ice Cream Sandwich τη ημέρα της κυκλοφορίας του.

Υπάρχουν επίσης και κάποια νέα χαρακτηριστικά που θα περιλαμβάνονται στο λογισμικό, όπως το QSlide (για να εμφανίσετε δύο διαφορετικές εικόνες ταυτόχρονα σε μία οθόνη), Live zoom(μεγέθυνση έως και πέντε φορές, ενώ αναπαράγεται το βίντεο), το quickmemo (για να γράφετε σημειώσεις, ή να ζωγραφίζετε τέτοιες) και το Icon Personalizer που έχουμε δει ήδη στο Optimus L9, για μπρείτε να προσθέσετε custom εικονίδια συντόμευσης.

Η κάμερα διαθέτει επίσης κάποια νέα χαρακτηριστικά: Το Smart shutter (το οποίο αισθάνεται τους κραδασμούς της κάμερας ή την κίνηση του αντικειμένου και ρυθμίζει την ταχύτητα του κλείστρου για την καλύτερη λήψη), το Time Catch Shot (για την επιλογή των καλύτερων λήψεων πριν πατηθεί το κουμπί του κλείστρου), το Cheese Shutter (παίρνει φωτογραφίες εύκολα με φωνητική εντολή, λέγοντας μόνο τη λέξη cheese!) και το Low Light Shot Noise Control (το οποίο χρησιμοποιεί ένα σύστημα, έτσι όταν η μηχανή χρησιμοποιείται για λήψεις χαμηλού φωτισμού να ελαχιστοποιεί τον θορύβο).

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.