Μαζί με την παρουσίαση των νέων συσκευών της στο blog της, η Google παρουσίασε ακόμα και την ολοκαίνουρια έκδοση του λειτουργικού Android, 4.2, η οποία φαίνεται πως τελικά διατηρεί το όνομα «Jelly Bean». Εκ πρώτης όψεως η ανανεωμένη έκδοση αποτελεί απλά μια μικρή αναβάθμιση της 4.1, προσφέρει όμως κάποια νέα και αρκετά σημαντικά χαρακτηριστικά.

Κάποια από τα κυριότερα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης είναι η υποστήριξη του Miracast, ένας νέος τρόπος streaming αρχείων ήχου και βίντεο σε τηλεοράσεις μέσω WiFi καθώς και η υποστήριξη χειρονομιών στο πληκτρολόγιο. Όπως συμβαίνει με το Swype, οι χρήστες τώρα μπορούν απλά να σύρουν τα δάκτυλα τους από γράμμα σε γράμμα, χωρίς να σηκώσουν το δάκτυλο από την οθόνη.

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό μάλιστα λειτουργεί άψογα με τις προβλέψεις του πληκτρολογίου, αφού είναι σχεδιασμένο να «μαντεύει» την λέξη που θέλετε να γράψετε, κάνοντας έτσι την πληκτρολόγηση με το ένα χέρι υπερβολικά εύκολη.

Ένα ακόμα νέο χαρακτηριστικό συναντάμε στην κάμερα του λειτουργικού, η οποία για την λήψη πανοραμικών φωτογραφιών ενσωματώνει κάποιες από τις τεχνολογίες του Street View. Οι χρήστες μπορούν απλά να τραβήξουν πολλές φωτογραφίες (όχι απαραίτητα σε μια οριζόντια ευθεία) και η κάμερα αναλαμβάνει να τις ενώσει για να δημιουργήσει μια μοναδική πανοραμική θέα.

 

Δείτε το αποτέλεσμα της σφαίρικής φωτογραφίας εδώ.

Το κυριότερο όμως χαρακτηριστικό είναι η υποστήριξη λογαριασμών χρηστών στα tablets, μια δυνατότητα που φημολογούταν εδώ και αρκετό καιρό. Κάθε διαφορετικός χρήστης θα μπορεί να έχει τον δικό του, ξεχωριστό λογαριασμό στην ίδια συσκευή, με διαφορετικά δεδομένα, εφαρμογές και ρυθμίσεις από τους υπόλοιπους. Πρόκειται για μια αρκετά πρακτική λύση στο πρόβλημα της χρήσης ενός tablet από πολλά άτομα.

Εκτός από αυτά, το Android 4.2 περιλαμβάνει ακόμα βελτιώσεις στην οθόνη κλειδώματος, επεκτάσιμες ειδοποιήσεις, νέα έκδοση του προγράμματος Gmail και βελτιωμένα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας. Θα κυκλοφορήσει αρχικά στα Nexus 4 και Nexus 10 με τις υπόλοιπες συσκευές της Google να αναβαθμίζονται μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.